Mailinglist Archive: opensuse (1473 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] UUID=>0x and LVM
  • From: Philip Mötteli <philip.moetteli@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 18 Jun 2009 16:56:07 +0200
  • Message-id: <5EC9CC69-3A07-4CE5-A2C0-776B6BDF52E3@xxxxxxxxxxxxx>
Hi,


Now, that I have a backup, I tried the 'pvcreate' command. As you probably would have expected, it refused to do anything, because it couldn't find sdc.


Am 17.06.2009 um 18:04 schrieb Boyd Stephen Smith Jr.:

In <85F9AC9E-0DB0-4B13-96F1-091BF80E617C@xxxxxxxxxxxxx>, Philip Mötteli
wrote:
Am 16.06.2009 um 20:31 schrieb Boyd Stephen Smith Jr.:
In <web-42182587@xxxxxxxxxxxxxxxxx>, Philip Mötteli wrote:
Quoting "Boyd Stephen Smith Jr." <bss@xxxxxxxxxxxxxxxxx>:
In Monday 15 June 2009, you wrote:
When you boot the system normally, which device is the drive that
LVM
can't find?

sdc

If it is showing up as a device, you've got the right modules loaded.

No, it is not showing up in '/dev'.

Then you don't know it will show up as sdc. It might, but those names are
assigned dynamically, so don't assume it will be sdc.

Here are the devices in '/dev':

blog
console
device-mapper
disk
fb0
fd
fd0
fd0u[360-1920]
full
hpet
input
kmem
kmsg
mapper
mem
null
oldmem
port
psaux
ptmx
pts
pty[q0-sf]
random
rtc
sda
sda1
sda2
sda3
sda4
sdb
sdb1
snapshot
stderr
stdin
stdout
tty
tty[0-sf]
urandom
usbdev[1.1_ep00-5.1_ep81]
vcs
vcsa
vcsa1
zero


All the other disks and partitions are showing up as usual.
Also, these disks should use the same drivers to be accessible. Why doesn't it just not find this single disk? Perhaps, because it's a whole disk lvm?


How was fdisk able to see /dev/sdc?

Well, there's no fdisk in the fall-back shell of the system. So I call fdisk in the RescueCD. I don't know, how fdisk works, but at least the device nodes are already there.


Or was that /dev/sdc not actually the
correct device?

GParted shows all the devices, including sdc. All show up in '/proc/ partitions' (so have a device node), except 'sdc'.


It can't be a broken hard-drive, because the hard-drive is working under the RescueCD. I was even able to make a backup of all the data from there. So it must be something with the configuration on the system disk.
What is used, to scan the SCSI bus during boot up?


Thanks

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >