Mailinglist Archive: opensuse (3354 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Modem setup problem.
  • From: "Carlos E. R." <robin.listas@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 20 Mar 2007 14:57:09 +0100 (CET)
  • Message-id: <Pine.LNX.4.64.0703201449470.31603@xxxxxxxxxxxxxxxx>
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1


The Monday 2007-03-19 at 22:39 -0500, M Harris wrote:


Please, Tommy, don't top post... I had to dig several messages to keep 
track of what was said.


> On Monday 19 March 2007 23:20, Tommy Lim wrote:
> > > > I just installed Opensuse 10.2 on my Compaq presario V3040TU.
> > > > Everything running just fine. But my modem doesn't show up in the
> > > > hardware list. What happen actually?

> > >   It could be a win-modem.  What do you get from running lspci in a
> > > terminal?

> > The list show no modem at all. What should I do now? I am new to
> > opensuse.


>         The modem is a win-modem... which means that part of the hardware is emulated 
> as software (driver) and not provided in Opensuse.  There may be a third 
> party driver available for it... but probably not.

Even winmodems show in the output of lspci command run as root in an 
xterm. Being listed there doesn't mean they are recognized, only that they 
are seen.

Where is that modem connected? Is it a card? An usb thing? A serial port 
thing? Pcmcia thing? What make, manufacturer, model?

Speak, explain! Xtal balls are really expensive these days, you know!

- -- 
Cheers,
       Carlos E. R.
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.5 (GNU/Linux)
Comment: Made with pgp4pine 1.76

iD8DBQFF/+g3tTMYHG2NR9URAgucAJ9AzkhC8j4JOFAmkdU2nBKZ00nNkACfdGTM
O7jOCxtOdjyduHLXLG9gJDE=
=HcqH
-----END PGP SIGNATURE-----

-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >