Mailinglist Archive: opensuse (2634 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Installing jre-6-linux-i586-rpm.bin
  • From: "A. den Oudsten" <AdenOudsten@xxxxxx>
  • Date: Thu, 01 Mar 2007 19:32:12 +0100
  • Message-id: <45E71C2C.4090209@xxxxxx>
Anders Johansson wrote:
On Wednesday 28 February 2007 20:10, A. den Oudsten wrote:

Hy,

I'm using openSUSE 10.2

I downloaded jre-6-linux-i586-rpm.bin and followed the instructions to
install. So I changed to su ,without that it did not work, gave
chmod a+x jre-6-linux-i586-rpm.bin followed by
./ jre-6-linux-i586-rpm.bin , which did not work.
So I tried
sh jre-6-linux-i586-rpm.bin
That gave the reaction
line 305 ./install.sfx.17957: access refused


I'm willing to bet that your home partition is mounted with the "noexec" option.

What is the output from "cat /proc/mounts" and which is the partition where you are trying to do this? Content of /etc/fstab might help too


cat /proc/mounts
rootfs / rootfs rw 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hdf3 / reiserfs rw 0 0
proc /proc proc rw 0 0
sysfs /sys sysfs rw 0 0
debugfs /sys/kernel/debug debugfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
/dev/hdf1 /boot ext2 rw 0 0
/dev/hde1 /windows/C vfat rw,nosuid,nodev,noexec,gid=100,fmask=0002,dmask=0002,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,utf8 0 0

Seeing this I realised that I downloaded to /dev/hde1 with another filesystem.
I downloaded it again to /dev/hdf3 and all went as I wanted; with that remark that I had to use hs ...... instead of ./ , as instructed from Sun.

Thanks for the suggestion and inspiration

AndrĂ© den Oudsten
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >