Mailinglist Archive: opensuse (2224 mails)

< Previous Next >
[opensuse] mounting anomaly
  • From: Carl Hartung <suselinux@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 3 Feb 2007 01:11:20 -0500
  • Message-id: <200702030111.21255.suselinux@xxxxxxxxxxxxx>
Hi All,

For those of you who recall my router and 10.0 system being hacked into some
time ago (root logins enabled via ssh; weak passwords all around,) which I
repaired by installing 10.2 from scratch then emptying out what was '/' for
10.0... emptied as in erased, not formatted... well... I'm finally able to
recover that disk space and put it back into service. One problem, though: it
won't mount normally... keeps turning the mount point directory green in my
shell. See http://www.cehartung.com/images/green-mnt-pt.png

Then there's the output from reiserfsck... note "Directories 3"... when
there's nothing (visible) there.

reiserfsck --check started at Fri Feb  2 08:32:30 2007
###########
Replaying journal..
Reiserfs journal '/dev/hdb7' in blocks [18..8211]: 0 transactions replayed
Checking internal tree..finished
Comparing bitmaps..finished
Checking Semantic tree:
finished                  
No corruptions found
There are on the filesystem:
        Leaves 1
        Internal nodes 0
***     Directories 3 *** (emphasis added)
        Other files 0
        Data block pointers 0 (0 of them are zero)
        Safe links 0
###########
reiserfsck finished at Fri Feb  2 08:32:31 2007
###########

Here are the relevant lines from /etc/fstab:

/dev/hdb10    /windows/G2    reiserfs    user,acl,user_xattr 1 2
/dev/hdb7    /windows/G3    reiserfs    user,acl,user_xattr 1 2

note: hdb7, 8, 9 and 10 are identical and were created at the same time. I do
not have this trouble with 'G2' when I mount it.

Ideas please? All responses gratefully appreciated.

TIA & regards,

Carl
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >