Mailinglist Archive: opensuse (4656 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] 1440x900 widescreen monitor problem
  • From: Teemu Nikkilä <teemu.nikkila@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 26 Jan 2007 14:20:01 +0200 (EET)
  • Message-id: <23125.192.168.2.189.1169814001.squirrel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
> Teemu Nikkilä <teemu.nikkila@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>:
>
>> When I hit "Save", exit sax2 and restart the X, the tuning is lost. I
>> also
>> manually edited the Modeline in xorg.conf to no avail.
>
> Have you put your modes into Section "Screen"? It should look like
>
> SubSection "Display"
> Depth 24
> Modes "1440x900" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768"
> "800x600" "768x576" "640x480" EndSubSection

Yes, this is okay. Also I forgot to mention that I'm using the analog
D-SUB input, not DVI-D on the monitor. The display adapter is SiS 660,
should that make any difference.

The resolution is correctly set to 1440x900, but the frequencies are wrong
since the picture is too narrow. The monitor reports H: 56kHz V: 60Hz when
the picture is too small and 59kHz, 63Hz when the picture is perfect
during XFine2 tuning (I select "Change Size" and then a couple of clicks
on the "<- ->" button). Is there a way to see the modeline XFine2 creates
during testing the server?

-Teemu

>
> gpk
>
> --
> To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
> For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx
>
>

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups