Mailinglist Archive: opensuse (4633 mails)

< Previous Next >
RE: [opensuse] 1394 -firewire device detection
  • From: "James D. Parra" <Jamesp@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 28 Dec 2006 11:53:55 -0800
  • Message-id: <531F1E080638384C9623B00D71AA546D028FD94A@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
>
> Hello,
>
> I am trying to detect a hard drive connected via firewire, but I don't see
> the Maxtor OneTouch drive. What can I do to locate it?
>
> Thanks in advance,
>
> ~~~~
>
> Let me one more detail; I am running Suse 10.0.
>
> Thanks again,
>

I'm pretty sure I've used firewire with 10.0.

When you plug it in does anything show up in dmesg?

ie.
dmesg | tail -50
should provide diagnostic info related to plugging in the drive.

It should also tell which drive name is assigned. ie /dev/sda etc.

Then you can check if it was automounted by just typing mount, but if not:

fdisk -l /dev/sd? should give you a list of partitions.

mount /dev/sd?1 /mnt etc should allow you to manually mount it.

Once you have all of that working you can come back and look at your
automount logic. (I don't know much about that. I typically prefer
manual mounts so I have full control.)
~~~~

Thanks Greg,

All I see is the following;

ieee1394: Error parsing configrom for node 0-00:1023
ieee1394: Node suspended: ID:BUS[0-00:1023] GUID[0010b92100a33b9a]
ieee1394: Node resumed: ID:BUS[0-00:1023] GUID[0010b92100a33b9a]

Any suggestions?

Thanks,

~James


--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups