Mailinglist Archive: opensuse (4634 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Ralink
  • From: michael norman <michaeltnorman@xxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 15 Dec 2006 13:07:14 +0000
  • Message-id: <200612151307.14131.michaeltnorman@xxxxxxxxx>
On Thursday 14 December 2006 19:09, Lennart G Peterson wrote:
> The rt2500pci module does not work, the module that works is named only as
> rt2500.
>
> the modules that comes with suse is rt2500pci.ko and rt2500usb.ko they
> does not work, the module that works is the module created by your
> compilation rt2500.ko
> /lib/modules/2.6.18.2-34-default/extra/rt2500.ko ....... works
> /lib/modules/2.6.18.2-34-default/updates/rt2500pci.ko .......no
> /lib/modules/2.6.18.2-34-default/updates/rt2500usb.ko .......no
>
> look in /etc/modprobe.conf and see if you have alias ra0 rt2500 there, it
> is at the end of the file, then it should work.
>
> You can do a lsmod | grep rt2500 from a console and if you can see it there
> the module is loaded.
>
> /Lennart
>
I have compiled and installed the rt2500 driver as per the procedure I used
for 10.1. The module is installed.

I have configured the card in YAST selecting the correct module in the
Advanced settings.

I have added alias ra0 rt2500 to /etc/modprobe.conf/local.

I still cannot get it to connect.

/var/log/boot/msg reports

doneSetting up network interfaces:
lo
lo IP address: 127.0.0.1/8
done wlan0 device: RaLink RT2500 802.11g Cardbus/mini-PCI (rev 01)
wlan0 configuration: wlan-bus-pci-0000:00:0b.0
wlan0 (DHCP) . <notice>startproc: execve (/opt/kde3/bin/kdm)
[ /opt/kde3/bin/kdm ], [ CONSOLE=/dev/console ROOTFS_FSTYPE=ext3 TERM=linux
SHELL=/bin/sh ROOTFS_FSCK=0 INIT_VERSION=sysvinit-2.86 KDEROOTHOME=/root/.kdm
REDIRECT=/dev/tty1 COLUMNS=156 PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin vga=0x31a
RUNLEVEL=5
SPLASHCFG=/etc/bootsplash/themes/SuSE/config/bootsplash-1280x1024.cfg PWD=/
LANG=en_GB.UTF-8 PREVLEVEL=N LINES=60 QT_SYSTEM_DIR=/usr/share/desktop-data
SHLVL=2 HOME=/ XCURSOR_THEME=crystalwhite WINDOWMANAGER=/usr/bin/kde
SPLASH=yes splash=verbose ROOTFS_BLKDEV=/dev/sda3 _=/sbin/startproc
DAEMON=/opt/kde3/bin/kdm ]
. . . . no IP address yet... backgrounding.
waiting
Waiting for mandatory devices: wlan-bus-pci-0000:00:0b.0 __NSC__
12 11 10 <notice>checkproc: /opt/kde3/bin/kdm 3296
8 7 6 4 3 2 1
wlan0 device: RaLink RT2500 802.11g Cardbus/mini-PCI (rev 01)
wlan0 configuration: wlan-bus-pci-0000:00:0b.0
wlan0 dhcpcd is still waiting for data
waiting
wlan0 interface could not be set up until now
failedSetting up service
network . . . . . . . . . . . . . . . .failed

DMESG reports

rt2500 EEPROM: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Channel
rt2500 EEPROM: 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 6 6 6 6 dBm Maximum
NET: Registered protocol family 17
audit(1166185504.158:3): audit_pid=4258 old=0 by auid=4294967295
NET: Registered protocol family 10
lo: Disabled Privacy Extensions
IPv6 over IPv4 tunneling driver
Time: acpi_pm clocksource has been installed.
wlan0: no IPv6 routers present

Are there clues there as to what is wrong ?

FWIW the card works fine in 10.0 and 10.2

Thanks

Mike




--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >