Mailinglist Archive: opensuse (3337 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] yast -> Printer -> Crash
  • From: Ken Siersma <siersmak@xxxxxxxxxx>
  • Date: Wed, 12 Apr 2006 12:49:25 -0400
  • Message-id: <443D2F95.6020302@xxxxxxxxxx>


Ken Siersma wrote:

> Hello list,
>
> I sure thought this issue would have come up before, but I couldn't
> find anything about it in my measly attempts to search the
> lists.suse.com archives using google.
>
> The printer setup in Yast is crashing on my (fully updated as of
> today) SUSE 10.0 machines.
> I click the 'Printer' icon in the Yast2 Control Center -> Hardware
> window, and a window appears for a moment, but then disappears. I see
> in my shell:
>
> Command: /sbin/yast2 printer &
> terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
> what(): St9bad_alloc
> /sbin/yast2: line 207: 27776 Aborted $ybindir/y2base
> $module "$@" qt -geometry "$Y2_GEOMETRY" $Y2QT_ARGS
> terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
> what(): St9bad_alloc
> /sbin/yast2: line 207: 28381 Aborted $ybindir/y2base
> $module "$@" qt -geometry "$Y2_GEOMETRY" $Y2QT_ARGS
>
> If I do the same thing with yast (tui version), I get a similar crash:
>
> *** glibc detected *** malloc(): memory corruption: 0x0000000001a74652
> *** /sbin/yast: line 207: 28725
> Aborted $ybindir/y2base menu ncurses
> Has anyone else seen this and been able to get around it?
> Thanks,
> Ken
>
Looks like I solved my own problem. I needed to make sure that the
cups, cups-drivers, cups-drivers-stp, filters, manufacturers-ppd
packages were all installed, and that cups was running before starting
the printer setup.

Thanks anyway.
-Ken

--
Ken Siersma, Software Engineer
EKK, Inc.
phone: (248) 624-9957 Ext. 102
fax: (248) 876-4075
http://www.ekkinc.com
--
"Our lives begin to end
the day we become silent about things that matter."
-MLK Jr.


< Previous Next >
This Thread
References