Mailinglist Archive: opensuse (3767 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Cannot talk to netgear WGT624 wireless router ??
  • From: Patrick Shanahan <ptilopteri@xxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 3 Feb 2006 21:41:17 -0500
  • Message-id: <20060204024117.GG3047@xxxxxxxxxxxxxxx>
* Rikard Johnels <rikard.j@xxxxxxxxxx> [02-03-06 21:36]:
> >
> >
> > wahoo:~ # rcnetwork restart eth0
> > Shutting down network interfaces: eth0 done
> > Setting up network interfaces: eth0
> > (DHCP) IP/Netmask: 192.168.1.2 / 255.255.255.0 done
> >
> > wahoo:~ # ifconfig eth0
> > eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:BA:B9:71:F8
> > inet addr:192.168.1.2 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
> > UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
> > RX packets:6587810 errors:57 dropped:136 overruns:57 frame:0
> > TX packets:6461951 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0
> > RX bytes:527992438 (503.5 Mb) TX bytes:1491372168 (1422.2 Mb)
> >
> > wahoo:~ # ping 192.168.0.1
> > PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
> >
> > --- 192.168.0.1 ping statistics ---
> > 7 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 6013ms
> >
>
> Seems to me that the router is set to 192.168.1.1
> It gives you 192.168.1.2
> Observe the .1.x
> Its not .0 as you had before

I have tried that also to no avail, but the docs with the router claim
192.168.0.1 ????

wahoo:~ # rcnetwork restart eth0
Shutting down network interfaces: eth0 done
Setting up network interfaces: eth0 (DHCP) IP/Netmask: 192.168.1.2 / 255.255.255.0 done

wahoo:~ # ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.

--- 192.168.1.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 3013ms








--
Patrick Shanahan Registered Linux User #207535
http://wahoo.no-ip.org @ http://counter.li.org
HOG # US1244711 Photo Album: http://wahoo.no-ip.org/gallery2

< Previous Next >
Follow Ups