Mailinglist Archive: opensuse (2700 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] TCP Printer not working in Suse 9.3
  • From: Tom-WB5KHC <wb5khc@xxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 03 Jul 2005 18:47:16 -0500
  • Message-id: <42C87904.1040902@xxxxxxxxx>
Ken Schneider wrote:
On Sun, 2005-07-03 at 19:29 -0400, Bruce Marshall wrote:
On Sunday 03 July 2005 05:35 pm, Art Fore wrote:
Printer type: Network Printer
URI: socket:192.168.0.31:9100

That would be correct for a HP JetDirect. You might try deleting the
printer and add it using the Printing Manager, it has always served me
well. Also double check the driver and try a different one as a test.

I am using a netgear print server that goes on the parallel port of a
printer with the ethernet cable plugged into network switch.

Art
Aha!! The netgear print server that I have here doing the same thing (to a parallel printer) uses ports of 4010 and 4020 for the two parallel ports that it has.
I would guess your port is not specified correctly.

Yep. He was trying to use port 9100 which is what HP uses for the
JetDirect. No wonder it does not work.


The small Netgear print server does use port 9100. I have one and have it working no problem. However, I also have the two port Netgear Print server which I can't scan and find on port 4010, 4020 OR on 9100. ????

--

72 for now & Adios from Texas!

Tom J Owens, WB5KHC
ex-QRP ARCI Contest Manager #10645

FISTS #7865
CC #1026
SILVER #192
GOLD #200
PLATINUM #194
PLATINUM 250-#81
PLATINUM 500-#39
WAS FISTS #123
QRP 1X-#69
QRP 2X-#7
DIAMOND #118
FISTS USA CLUB STATION OPERATOR AWARD
FISTS USA CLUB STATION ACHIEVEMENT AWARD
AUTHOR OF ALL FISTS SUBMISSION FORMS FOR AWARDS

http://2hams.net
wb5khc@xxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups