Mailinglist Archive: opensuse (3666 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Noob question
  • From: Oxiel Enrique Contreras Vargas <oxielc@xxxxxxxx>
  • Date: Sat, 19 Mar 2005 18:00:07 -0400
  • Message-id: <1111269607.6360.4.camel@xxxxxxxxxxxxxxxxx>
It's the normal behaviour

El sáb, 19-03-2005 a las 14:54 -0700, Robert A. Rawlinson escribió:
> jfweber@xxxxxxxxxxxxx wrote:
>
> >On Friday 18 March 2005 12:05 pm, IntegraGen wrote:
> ><snip>
> >
> >
> >>perhaps you mean using package from the command line instead
> >>of the yast gui ? if that's the problem you can use the "rpm"
> >>and "rpnbuild" command from command line.
> >>you are supposed to launch "SuSEconfig" after the "rpm" commands.
> >>
> >>
> >If you plan to use updates from Suse thru YOU ( Yast Online Update ) ever
> >again you MUST run /sbin/SuSEconfig at least when you finish your updates
> >by hand, or you will be writing again asking why you get complaints from
> >Yast about the database being "corrupted" <G>
> >
> >When you run /sbin/SuSEconfig it writes the info about your newly installed
> >program to all the places it needs to be written in order to later be used
> >painlessly, by you and or others . ( I forgot that step a couple of times
> >and had my own problems w/ the corrupted database which then requires you
> >to run rpm --updatedb or something like that. ( I wrote it down
> >somewhere currently unhandy <sigh> Swiss(TM) Cheese brain strikes again..
> >hence a reliance on note keeping. ;)
> >
> >
> I have Suse 9.1 and I think when I run Yasr it does the configure step
> at the end. At least it
> shows config on the screen and goes away for awhile then comes back and
> closes the window.
> Am I wrong? Maybe I am missing something.
> Bob Rawlinson
>
>



< Previous Next >