Mailinglist Archive: opensuse (2912 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] SUSE 9.2 boot problem
  • From: Jeffrey Laramie <suse-linux-e@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 10 Feb 2005 09:32:00 -0500
  • Message-id: <200502100932.01160.suse-linux-e@xxxxxxxxxxxxxx>
On Thursday 10 February 2005 04:39, Gabor Istvan wrote:
> Hi all:
>
> I have SUSE 9.2 with the default SUSE kernel, 2.6.8-24.11-default.
> During bootup the system hangs for about 25-30 sec. Then it finishes
> the bootup normally.
> The boot messages are:
>
> Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
> ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with
> idebus=xx
>
> Here ~25 sec hang, then
>
> hda: PIONEER DVD-RW DVR-108, ATAPI CD/DVD-ROM drive
> hdb: HL-DT-STDVD-ROM GDR8163B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
> ide1: I/O resource 0x170-0x177 not free.
> ide1: ports already in use, skipping probe
> Probing IDE interface ide2...
> ide2: Wait for ready failed before probe !
> Probing IDE interface ide3...
> ide3: Wait for ready failed before probe !
> Probing IDE interface ide4...
> ide4: Wait for ready failed before probe !
> Probing IDE interface ide5...
> ide5: Wait for ready failed before probe !
> ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
> ide-floppy driver 0.99.newide
>
> The motherboard is ABIT IS7-E2 with one Serial-ATA hard disk and
> two DVD devices on the IDE-1 channel. IDE-2 is empty.
>

I have similar entries when I boot 9.2. You may want to try swapping your HD
to IDE-1 and your DVDs to IDE-2 and see if that helps.

Jeff

< Previous Next >
References