Mailinglist Archive: opensuse (2912 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] digiKam and lossless rotation
  • From: Bruce Marshall <bmarsh@xxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 11 Feb 2005 17:41:47 -0500
  • Message-id: <200502111741.47901.bmarsh@xxxxxxxxxx>
On Friday 11 February 2005 03:11 pm, Sunny wrote:
> Hi,
> I'm using digiKam 0.7.1 with KDE 3.3.2 level "a" on SuSE 9.1.
>
> In the previous version - 0.7.0 there was a Rotate item in the Image menu
> in the thumbnail view. It was used for lossless rotation of the pictures,
> because the integrated image editor reencodes the picture when rotated,
> thus loosin quality.
>
> I have filed a bug report about this behavior of the image editor, and the
> KDE developer responsible for this have directed me to use the rotate in
> the thumbnail view. But after a recent update, this menu disappeared. I
> have posted back to the KDE bugs database, but I do not know how to reopen
> a bug, so chances that the guys there will not see my post are big.
>

I believe I have all the recent updates to digikam (says it's 0.7.0) and I
still have the menu on a right click of a thumbnail... Rotate seems to work
fine.


> The link to the bug report is:
> http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=95495
>
> So, does any one know:
> 1. how to perform a lossless rotation in digiCam
> or
> 2. how to reopen a bug in kde bug system
> or
> 3. if it is appropriate to file a new bug on the same topic.
>
> Thanks
> Sunny
>
> --
> Get Firefox
> http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&id=10745&t=85

< Previous Next >
Follow Ups
References