Mailinglist Archive: opensuse (4547 mails)

< Previous Next >
suse 9 and Netgear ma311 PCI wireless card
Hello,

Please.. Anybody?

I am trying to install a Netgear PCI MA311 wireless card on SuSE 9.0 and
having lots of problems.
Anybody knows how to make MA311 work on SuSe 9?
The problems are:

-----------------------------------------------------------------------------------------
First problem: why does suse think my essid is "test" ? I have set it the
the proper name in YAST and I can set it from the command.

linux:/home/julie # iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11b ESSID:"test"
Mode:Master Frequency:2.422GHz Access Point: 00:06:25:A8:0E:55
Bit Rate:11Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit:8 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:121 Missed beacon:0
sit0 no wireless extensions.

linux:/home/julie # iwconfig wlan0 essid 'mynetwork'
linux:/home/julie # iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
wlan0 IEEE 802.11b ESSID:"mynetwork"
Mode:Master Frequency:2.422GHz Access Point: 00:06:25:A8:0E:55
Bit Rate:11Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit:8 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:846 Missed beacon:0
sit0 no wireless extensions.


-----------------------------------------------------------------------------------------
Second question: why should i need a pcmcia package for a pci nic?

linux:/home/julie # ifup wlan0
ERROR: cannot find 'wlanctl-ng': please install package 'pcmcia'

-----------------------------------------------------------------------------------------
Third question: what driver should i be using? One website recommended
prism2_pci. Suse's site said to use modprobe to determine if the module
was
loadable? I think I currently have YAST using hostap_pci. in the directory
with prism2_pci, I also have orinoco_pci

linux:/home/julie # modprobe prism2_pci
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/net/wireless/prism2_pci.o:
init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters,
including
invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/net/wireless/prism2_pci.o:
insmod
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/net/wireless/prism2_pci.o
failed
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/net/wireless/prism2_pci.o:
insmod prism2_pci failed

The hostap_pci driver is loaded successfully (modprobe hostap_pci) but I
cannot connect either via Ad-hoc or managed mode anyway.

Thanks!






< Previous Next >