Mailinglist Archive: opensuse (4547 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Wireless access
On Sat, 2004-05-01 at 17:43, Michael Satterwhite wrote:
> --BEGIN PGP SIGNED MESSAGE--
> Hash: SHA1
>
> SuSE 9.0
>
> I have a Linksys WPC11 in my laptop which I had given up on getting to work. I
> just finished installing SuSE 9.0 on the machine, and somehow it is working
> now ... almost.
>
> I can see my router, and I can see the other machines on my local network. I
> have no problem mounting NFS directories on the network. What I can't do is
> see the internet. Logic tells me that it should be a lot easier to get this
> working than it was to get the wireless card working. The problem is that I
> don't have a clue as to where to start. I've looked at everything I could
> think of. I even added my IPs name server IP addresses manually.
>
> Note: if I ping something inside my network, it works. If I try to ping
> something outside my network - even by IP address - I get a message telling
> me the network in unreachable.
>
> Can anyone offer any help?
> - --Michael

Sounds like you don't have your default gateway set correctly. Need to
point that to the device that connects your lan to the Internet.

Other possibility is that you don't have the subnet mask set correctly.
But the most likely problem is that the default gateway is not setup.

Do a netstat -rn

Look for an entry with a UG in flags column. The IP address in the
gateway column should be your LANs gateway to the Internet. Make sure
you can ping that device.



--

Scot L. Harris <webid@xxxxxxxxxx>


< Previous Next >
Follow Ups
References