Mailinglist Archive: opensuse (3217 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] I need some help with starting apache....
  • From: Tom Nielsen <tom@xxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 02 Mar 2004 10:40:32 -0800
  • Message-id: <1078252831.32554.51.camel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
On Tue, 2004-03-02 at 09:39, Patrick Shanahan wrote:

> * Tom Nielsen <tom@xxxxxxxxxxxxxxx> [03-02-04 11:31]:
> > I tried starting apache via yast and got this message:
> >
> > /etc/init.d/apache start returned 1 (Unspecified error.) Starting
> > httpd [ PHP4 SSL ] An SSL passphrase has not been entered and shmfs
> > within 2 seconds. To increase this timeout, adjust HTTPD_START_TIMEOUT
> > in /etc/sysconfig/apache . ..failed
> >
> > What the heck does this mean and is it related?
>
> Yup, means that you set a password (encrypted) in Yast when you setup
> Apache2. The password is required to start apache2. The two seconds
> is the timeout wait for password. I did this in 8.1 and could not
> figure how to start apache on boot, so had to start manually after boot
> so I could enter the password.
>
> I would suggest you start apache with '/usr/sbin/apache2 start', then
> present the password when requested.

Hi there....village idiot here.

I don't have apache2 installed. I have apache installed. So, rather than
running "rcapache2 start", I have to run "rcapache start" What a
bonehead I am!!

Sorry to all that responded.

Tom

--


Tom Nielsen
Neuro Logic Systems
805.389.5435 x18
www.neuro-logic.com
< Previous Next >
Follow Ups