Mailinglist Archive: opensuse (3217 mails)

< Previous Next >
RE: [SLE] cdrecord stopped working
  • From: "Martin Mielke" <martin.mielke@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 1 Mar 2004 11:39:59 +0100
  • Message-id: <IFEOKCMCMDBBKPDIKHKEGECGCIAA.martin.mielke@xxxxxxxxxxxxx>
Hello there,

I have the same problem but results are different at my side.
After I installed SuSE 9.0 Pro, everything worked fine: cdrecord, kooka,
digital camera, etc... then suddenly things stopped working one by one. In
some cases, I still could use them as root (i.e.: cdrecord) but now not even
root can do much with those devices/utils...

I did the "resmgr login <username> :0" and it returned a "sucess" - but
cdrecord still doesn't work for neither my user (martin) nor root ... :-/

As root I issued a 'cdrecord -scanbus' and got all this crap on
/var/log/messages:
---
Feb 29 17:17:34 hexe resmgr[2017]: accepted connection from user root
Feb 29 17:17:34 hexe cdrecord: resmgr: server response code 200
Feb 29 17:17:35 hexe modprobe: modprobe: Can't locate module paride_protocol
Feb 29 17:17:35 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o:
init_module: Operation not permitted
Feb 29 17:17:35 hexe insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect
module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. You may
find more information in syslog or the output from dmesg
Feb 29 17:17:35 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o: insmod
char-major-97 failed
Feb 29 17:17:36 hexe modprobe: modprobe: Can't locate module paride_protocol
Feb 29 17:17:36 hexe resmgr[2017]: disconnect from root
Feb 29 17:17:36 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o:
init_module: Operation not permitted
Feb 29 17:17:36 hexe insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect
module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. You may
find more information in syslog or the output from dmesg
Feb 29 17:17:36 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o: insmod
char-major-97 failed
Feb 29 17:17:36 hexe modprobe: modprobe: Can't locate module paride_protocol
Feb 29 17:17:36 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o:
init_module: Operation not permitted
Feb 29 17:17:36 hexe insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect
module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. You may
find more information in syslog or the output from dmesg
Feb 29 17:17:36 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o: insmod
char-major-97 failed
Feb 29 17:17:37 hexe modprobe: modprobe: Can't locate module paride_protocol
Feb 29 17:17:37 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o:
init_module: Operation not permitted
Feb 29 17:17:37 hexe insmod: Hint: insmod errors can be caused by incorrect
module parameters, including invalid IO or IRQ parameters. You may
find more information in syslog or the output from dmesg
Feb 29 17:17:37 hexe insmod:
/lib/modules/2.4.21-99-default/kernel/drivers/block/paride/pg.o: insmod
char-major-97 failed
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: paride: version 1.06 installed (parport)
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: pg version 1.02, major 97
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg0: Autoprobe failed
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: No ATAPI device detected
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: paride: version 1.06 installed (parport)
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: pg version 1.02, major 97
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg0: Autoprobe failed
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: No ATAPI device detected
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: paride: version 1.06 installed (parport)
Feb 29 17:17:37 hexe resmgr[2017]: accepted connection from user root
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: pg version 1.02, major 97
Feb 29 17:17:37 hexe cdrecord: resmgr: server response code 200
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg0: Autoprobe failed
Feb 29 17:17:37 hexe resmgr[2017]: disconnect from root
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: No ATAPI device detected
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: paride: version 1.06 installed (parport)
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: pg version 1.02, major 97
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg0: Autoprobe failed
Feb 29 17:17:37 hexe kernel: pg: No ATAPI device detected
---

Which is quite weird, as I haven't messed up with the modules or the
CDRW-device itself... yet.

Information on this will be much appreciated!


Regards,
Martin


>
> On Fri, 2004-02-27 at 12:08, Anders Johansson wrote:
> > I guess the problem is that the new kde won't register you as
> logged in in
> > resmgr.
>
> Hi Anders,
>
> Thanks for the suggestion, I think that was the problem. However, I'm a
> bit bummed, because I tried using cdrecord again before fiddling with
> the resmgr stuff, and, it worked!
>

[ snip ]




< Previous Next >
Follow Ups
References