Mailinglist Archive: opensuse (3644 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] ViewSonic config problem. (Was Nvidia 3D driver problems and SAX2)
Brian,

I missed the first part of this thread, so I may be off-base a little bit. I
had problems with my NVIDIA driver and my MAG 800V monitor; SAX2 would not
let me run at any resolution higher than 1024x768. AT first I thought that it
was an issue about the monitor reporting its capabilities, but it turned out
that there was an error in the modelines that were calculated by SAX2 for the
resolutions. I ended up tweaking them by hand until I get them just like I
wanted them, and so that they would work with the NVIDIA driver. This also
affects how the image appears on the monitor. I tweaked the two groups of
four numbers at the end of the Modeline entries to get things to work. Here
is an example:

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "1600x1200" 149.76 1600 1616 1856 2208 1200 1200 1211 1253
Modeline "1600x1200" 174.72 1600 1616 1856 2208 1200 1200 1213 1253
Modeline "1600x1200" 197.60 1600 1616 1856 2208 1200 1200 1215 1253
Modeline "1600x1200" 199.68 1600 1616 1856 2208 1200 1200 1215 1253
Modeline "1600x1200" 224.64 1600 1616 1856 2208 1200 1200 1216 1253
Modeline "640x480" 23.96 640 656 720 864 480 480 484 501
Modeline "640x480" 27.96 640 656 720 864 480 480 485 501
Modeline "640x480" 31.95 640 656 720 864 480 480 485 501
Modeline "640x480" 35.94 640 656 720 864 480 480 486 501
Modeline "640x480" 39.94 640 656 720 864 480 480 491 501
Modeline "640x480" 43.93 640 656 720 864 480 480 491 501
Modeline "640x480" 47.92 640 656 720 864 480 480 491 501
Modeline "640x480" 51.92 640 656 720 864 480 480 491 501
Modeline "640x480" 55.91 640 656 720 904 480 480 491 501
EndSection

Anyway, the point of all this is that the problem with the monitor and nvidia
may be something like that.

hth,

-ronc


On Friday 15 March 2002 04:06 am, Brian Durant wrote:
On Friday 15 March 2002 15:09, you wrote:
 Section "Monitor"
   HorizSync    30-96
   Identifier   "Monitor[0]"
   ModelName    "AutoDetected"
   VendorName   "AutoDetected"
   VertRefresh  50-180
   UseModes     "Modes[0]"
 EndSection

BTW, another odd thing that has happened this time I logged on is that the
screen is out to the very edge, both on the left and the right sides of the
screen. THis cuts off part of the clock on the right side and part of the
SuSE menu on the left. Odd.

Cheers,

Brian

< Previous Next >
Follow Ups
References