Mailinglist Archive: opensuse (3637 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] weird stuff
  • From: Jeffrey Taylor <jeff.taylor@xxxxxxxx>
  • Date: Thu, 17 May 2001 19:30:45 -0500
  • Message-id: <20010517193045.B26527@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
I suspect vi or emacs of wordwrapping configuration files. I am
leaning towards vi. I use version control so I always have a working
version to go back to.

HTH,
Jeffrey

Quoting Purple Shirt <purpleshirt@xxxxxxxxxxx>:
> odd.
>
> well I went ahead and uninstalled apache and mod_php4
>
> I then went and installed apache and mod_php from ftp original tree. it then
> started again.
>
> I then went and installed 1.3.19-6 apache and it still started again
>
> I then went and installed mod_php4pl1-33 and it started still.
>
> so the problem went away but I am not sure why....
>
>
> >From: "Purple Shirt" <purpleshirt@xxxxxxxxxxx>
> >To: suse-linux-e@xxxxxxxx
> >Subject: [SLE] weird stuff
> >Date: Thu, 17 May 2001 23:52:01
> >
> >This is a longer story so hang on.
> >
> >Well some of you may remember but a few days ago I was trying to install
> >vmware and after initial troubles with the kernel I got almost there but
> >then had a Syntax error in a kernel header file after I edited it with vi.
> >The error showed up at a line I hadn't even touched.
> >
> >I gave up back then.
> >
> >Now I was trying to install the livejournal.com server from source. It
> >requires me to edit httpd.conf and add a virtualhost. I did this in vi and
> >saved it and then stopped my apache. I then did start my apache but it
> >won't
> >start anymore. It gives me a syntax error at a line I hadn't touched.
> >
> >/etc/init.d/apache start
> >Starting httpd [ SuSEHelp SSL PHP4 mod_perl Jserv contrib backhand
> >SAP-fastcgi ]
> >
> >Syntax error on line 199 of /etc/httpd/httpd.conf:
> >Cannot load /usr/lib/apache/libphp4.so into server: shared object not open
> >
> > failed
> >
> >
> >Now I wondered if vi was screwing things up. So I went ahead and deleted
> >httpd.conf and reinstalled apache and php4 rpms.
> >
> >I STILL get this syntax error. My apache been running fine til just now
> >when
> >I shut it down. I checked the line and I can't see an error and its fresh
> >from the suse rpm.
> >
> >Something is fishy here.
> >
> >mk
> >_________________________________________________________________
> >Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com
> >
> >
>
> _________________________________________________________________
> Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com
>
>

--
I don't do Windows and I don't come to work before nine.
-- Johnny Paycheck

< Previous Next >
References