Mailinglist Archive: opensuse (3637 mails)

< Previous Next >
Problem with Linux/MacOS Printing - Please help [Resend]
  • From: Andrei Verovski <andrei.verovski@xxxxxxxx>
  • Date: Wed, 16 May 2001 09:38:38 +0300
  • Message-id: <200105160639.JAA05965@xxxxxxxxxxxxxx>
Hi,


I have TCP/IP forwarding queues (via lpr old) to networked PostScript
printers defined in printcap and succesfully working with Linux and
Samba. Now I would like to make them work with MacOS9.


There are two choices, through Netatalk and through Apple Desktop Printer
(TCP/IP & LPR). Unfortunately, none seem to be work via Linux (although
direct AppleTalk printing bypassing print server from MacOS works).


1) ------------------------------

Phaser740L|lp1|tek_phaser740_host-tek_phaser740_queue-Phaser740L|tek_phaser
740_host tek_phaser740_queue:\
:lp=:\
:rm=tek_phaser740_host:\
:rp=tek_phaser740_queue:\
:sd=/var/spool/lpd/tek_phaser740_host-tek_phaser740_queue-Phaser740L:\
:lf=/var/spool/lpd/tek_phaser740_host-tek_phaser740_queue-Phaser740L/log:\

:af=/var/spool/lpd/tek_phaser740_host-tek_phaser740_queue-Phaser740L/acct:
\
:ar:bk:mx#0:\
:tr=:cl:sh:

Above is my printcap entry (again, it work with Linux and Samba). I
create desktop printer (new Printer -> LPR) with Desktop Printing
Utility, enter Linux box IP address, and queue name "lp1". Verify command
returns OK status.

Anyway, printing from MacOS results PostScript error 8827 (I have
selected correct PPD file, and printer, Tektronix Phaser 740L, has
built-in PostScript L3 interpreter).


2) ------------------------------


So, I went another way and edited Netatalk papd.conf file:

Phaser740_Linux:\
:pr=lp1:\
:op=wes:\
:pd=/etc/PPD/TEK740L.PPD:

The printer becomes visible via chooser, but again I've got PostScript
error. I removed :op=wes: statement, dropped PPD file definition, changed
:pr=lp1: to :pr= tek_phaser740_queue:, but it still does not work.
Instead of PostScript error appears another message "printer is not
responding to request".


I have checked spool directory permission (lp/lp), everything is OK. Of
course, I restarted netatalk after each change of papd.conf file.


Please help.

Thanks in advance.

Andrei


< Previous Next >
This Thread
  • No further messages