Mailinglist Archive: radeonhd (185 mails)

< Previous Next >
Re: [radeonhd] Option HPD in RV515
  • From: Matthias Hopf <mhopf@xxxxxxx>
  • Date: Tue, 1 Dec 2009 12:22:53 +0100
  • Message-id: <20091201112253.GA3716@xxxxxxx>
On Nov 30, 09 17:22:56 +0100, Leonhard Riemann wrote:
i'm running openSuse 11.2 with two Monitors connected at a Radeon X1300
(RV515). One is connected with HDMI cable and the other with VGA.

So this card has an HDMI port and an VGA port, right? Does it have a TV
output?
What's the exact name of the card?

(II) RADEONHD(0): Connector[0] {RHD_CONNECTOR_DVI, "DVI-I DFP3 CRT1",
RHD_DDC_0, RHD_HPD_NONE /*1*/, { RHD_OUTPUT_LVTMA, RHD_OUTPUT_DACA } }
(II) RADEONHD(0): Connector[1] {RHD_CONNECTOR_TV, "SVIDEO TV1", RHD_DDC_NONE,
RHD_HPD_NONE, { RHD_OUTPUT_DACB, RHD_OUTPUT_NONE } }
(II) RADEONHD(0): Connector[2] {RHD_CONNECTOR_DVI, "DVI-I DFP1 CRT2",
RHD_DDC_1, RHD_HPD_NONE /*0*/, { RHD_OUTPUT_TMDSA, RHD_OUTPUT_DACB } }

This table is utterly broken, it assumes two DVI-I outputs, not one
DVI-D/HDMI and one VGA. You can be happy that you actually get any
output at all :-]

(II) RADEONHD(0): Output DVI-I_1/digital connected
(II) RADEONHD(0): Output DVI-I_2/analog connected

So correct would be
Connector[0] {RHD_CONNECTOR_DVI, "HDMI", RHD_DDC_0, RHD_HPD_1, {
RHD_OUTPUT_LVTMA, RHD_OUTPUT_NONE } }
Connector[1] {RHD_CONNECTOR_TV, "SVIDEO TV1", RHD_DDC_NONE, RHD_HPD_NONE, {
RHD_OUTPUT_DACB, RHD_OUTPUT_NONE } }
Connector[2] {RHD_CONNECTOR_VGA, "CRT2", RHD_DDC_1, RHD_HPD_NONE, {
RHD_OUTPUT_DACB, RHD_OUTPUT_NONE } }

Matthias

--
Matthias Hopf <mhopf@xxxxxxx> __ __ __
Maxfeldstr. 5 / 90409 Nuernberg (_ | | (_ |__ mat@xxxxxxxxx
Phone +49-911-74053-715 __) |_| __) |__ R & D www.mshopf.de
--
To unsubscribe, e-mail: radeonhd+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: radeonhd+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread