Mailinglist Archive: radeonhd (698 mails)

< Previous Next >
Re: [radeonhd] radeonhd driver with non-ATI PCI vendor ID
  • From: darcsis@xxxxxxxxx (Denise H. G.)
  • Date: Fri, 30 Nov 2007 23:42:41 +0800
  • Message-id: <86prxrd9ji.fsf@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Yuri Ovcharenko <amwsoft@xxxxxxxxx> writes:

Hi list.

I posted this as a bug https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=13459

On my Samsung R24plusF000 laptop ATI Mobility Radeon X2300 has non-ATI PCI
vendor ID. As a result X does not start with radeonhd driver. I see "No device
found" in Xorg.log.

Video card presented in the system as:
Vendor ID: 0x0001
Device ID: 0x7188
Subsystem vendor ID: 0x144D
Subsystem device ID: 0xC515

Patch attached resolves this problem for me, but it is ugly for
PCI_VENDOR_ID_ATI
replacement.

After recompiling with this patch applyed my display starts in 1280x800
resolution which is native for my panel.

I have no experence with Xorg/Drivers so I do not know what is the right way
to add more PCI vendor IDs support.

Generally speaking, this is not a software bug any more. I guess
something wrong with your hardware configuration. Is this card the only
display device on your machine?



Sensible part of Xorg.log attached also.

Output from conntest is (with patch):
Unknown device: 0x0001:0x7188 (01:00.00)

--
Regards,
Yuri Ovcharenko.
amwsoft@xxxxxxxxx
code.google.com/u/amwsoft



--
--
To unsubscribe, e-mail: radeonhd+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: radeonhd+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References