Mailinglist Archive: opensuse (963 mails)

< Previous Next >
[opensuse] Re: reset high speed USB device using ehci_hcd and address N
On Fri, 2011-04-08 at 15:57 +0200, Togan Muftuoglu wrote:
Hi,

I am trying to recover a IDE hard disk which is attached to my computer
via Digitus IDE/SATA USB Adapter cable, yet the device is continuously
getting a reset.

usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 45
usb 1-1: New USB device found, idVendor=152d, idProduct=2338
usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=5
usb 1-1: Product: USB to ATA/ATAPI bridge
usb 1-1: Manufacturer: JMicron
usb 1-1: SerialNumber: 7D5000AA4B50
scsi39 : usb-storage 1-1:1.0
scsi 39:0:0:0: Direct-Access WDC WD50 00AAJB-00UHA0 PQ: 0 ANSI: 2 CCS
sd 39:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
sd 39:0:0:0: [sdb] 976773168 512-byte logical blocks: (500 GB/465 GiB)
sd 39:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
sd 39:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 28 00 00 00
sd 39:0:0:0: [sdb] Incomplete mode parameter data
sd 39:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
sd 39:0:0:0: [sdb] Incomplete mode parameter data
sd 39:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
usb 1-1: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 45
usb 1-1: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 45
usb 1-1: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 45
usb 1-1: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 45
usb 1-1: reset high speed USB device using ehci_hcd and address 45
sd 39:0:0:0: Device offlined - not ready after error recovery
sd 39:0:0:0: [sdb] Unhandled error code
sd 39:0:0:0: [sdb] Result: hostbyte=DID_ABORT driverbyte=DRIVER_OK
sd 39:0:0:0: [sdb] CDB: Read(10): 28 00 00 01 b7 40 00 00 08 00
end_request: I/O error, dev sdb, sector 112448
Buffer I/O error on device sdb, logical block 14056
sd 39:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sdb: sdb1 sdb2 < >
sd 39:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk


I am running kernel-default-2.6.38-30.1.x86_64 from Kernel Head repo for
11.3. When I attach a 160 GB IDE disk that can be mounted no problem and
there are no reset highspeed UDB device messages.

Any ideas ?

Thanks

Togan
Hi
Is the device being powered from a separate power source, not just the
USB?

--
Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64) Kernel 2.6.32.29-0.3-default
up 1 day 22:22, 2 users, load average: 1.23, 1.51, 1.43
GPU GeForce 8600 GTS Silent - Driver Version: 260.19.26


--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References