Mailinglist Archive: opensuse (1046 mails)

< Previous Next >
[opensuse] Nvidia woes on openSUSE 11.2
  • From: Roger Oberholtzer <roger@xxxxxx>
  • Date: Tue, 08 Mar 2011 10:36:56 +0100
  • Message-id: <1299577016.5943.44.camel@acme.pacific>
I did an update of openSUSE a week or so ago. After that, my nvidia card
has stopped working reliably.

What happens is that:

- first the windows become unresponsive, but the mouse works
- then after a few seconds, the mouse stops working too
- then after 10 seconds, all starts working again

This happens every few minutes. Occasionally, the server never starts
responding again.

I see via a remote login that the X server starts using 100% CPU time
when this happens. I also see messages in the X log about:

[ 74.417] (WW) NVIDIA(0): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x00006570, 0x00006570)
[ 77.419] (WW) NVIDIA(0): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00006570, 0x000067ec)
[ 78.749] [mi] EQ overflowing. The server is probably stuck in an infinite
loop.
Backtrace:
[ 123.003] 0: /usr/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x37) [0x80cdb47]
[ 123.003] 1: /usr/bin/Xorg (mieqEnqueue+0x1c1) [0x80c9e11]
[ 123.003] 2: /usr/bin/Xorg (xf86PostMotionEventP+0xdc) [0x80b469c]
[ 123.003] 3: /usr/bin/Xorg (xf86PostMotionEvent+0x6b) [0x80b482b]
[ 123.003] 4: /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so (0xb533c000+0x5a88)
[0xb5341a88]
[ 123.003] 5: /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so (0xb533c000+0x62dc)
[0xb53422dc]
[ 123.003] 6: /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so (0xb533c000+0x67fa)
[0xb53427fa]
[ 123.003] 7: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x6aa51) [0x80b2a51]
[ 123.003] 8: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0xe3179) [0x812b179]
[ 123.003] 9: (vdso) (__kernel_sigreturn+0x0) [0xffffe400]
[ 123.003] 10: (vdso) (__kernel_vsyscall+0x10) [0xffffe424]
[ 123.003] 11: /lib/libc.so.6 (__gettimeofday+0x16) [0xb748f6e6]
[ 123.003] 12: /usr/lib/xorg/modules/updates/drivers/nvidia_drv.so
(0xb5348000+0x54abd) [0xb539cabd]

When I an writing this message, the error seems to be relayed to the
mouse. But most of the time it has been about enabling 3D. I have all
desktop effects disabled globally. So I do not know if there were two
problems or a common underlying problem introduced.

xorg-x11-7.6-151.1.i586
nvidia-gfxG02-kmp-desktop-260.19.36_2.6.31.5_0.1-22.1.i586
x11-video-nvidiaG02-260.19.36-23.1.i586

I have this in a number of systems. It is a NVIDIA NV43 [GeForce 6600].

They are all running KDE 4.5.5 from OBS. I am not sure where to start.
But I see this on a number of systems. They all have pretty much the
same software. They have been using the same repositories without
problem. It was the update at the end of Feb that caused the problem to
start.



Yours sincerely,

Roger Oberholtzer

OPQ Systems / Ramböll RST

Office: Int +46 10-615 60 20
Mobile: Int +46 70-815 1696
roger.oberholtzer@xxxxxxxxxx
________________________________________

Ramböll Sverige AB
Krukmakargatan 21
P.O. Box 17009
SE-104 62 Stockholm, Sweden
www.rambollrst.se

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups