Mailinglist Archive: opensuse (2114 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] 10.3 Beta2 severily broken
  • From: "Rajko M." <rmatov101@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 2 Sep 2007 11:43:21 -0500
  • Message-id: <200709021143.21227.rmatov101@xxxxxxxxxxx>
On Sunday 02 September 2007 08:54, Art Fore wrote:
> On Sun, 2007-09-02 at 20:41 +0800, Art Fore wrote:
> > Done a complete reinstall of 10.3 Beta2 as I could not get the Beta1 to
> > Beta2 upgrade to work. The reinstall is a disaster.
> >
> > I downloaded and installed the 9639 nvidia driver successfully. Try
> > running Sax2, it runs, but will not save the settings, (kills itself) or
> > event test (again, kills itself). I says video driver does not support
> > 3d, but I know it does as it did in 10.2 and 10.3 beta1. Screen comes up
> > in 1024X768 instead of 1680X1050.
> >
> >
> > Will not mount usb stick drive. Shows up in MyComputer as media:sdf1,
> > but try to mount it, is says no such device sdf1 or device is busy. Also
> > try mounting it manually, says no such device /dev/sdf1
> >
> > Art
>
> Automounting of the USB stick fixed itself after rebooting. I got the
> nvidia fixed by using the nvidia configuration tool under system other
> programs, Nvidia, however, it still did not save the resolution
> correctly. I set it in the GUI to 1680 X 1050, but it saved as 1600 X
> 1200. It did recognize the monitor correctly though.

SaX log tells that selected monitor is VESA 1024x768. 
The xorg wasn't able to detect any monitor. It attempted, but nothing found. 

> Now I go to Yast, Software management, it starts downloading etc, them
> comes up with
>
> [liby2] genericfrontend.cc(signal_handler):59 got signal 11 at YCP
> file /usr/share/YaST2/clients/inst_packages.ycp:39
> /sbin/yast2: line 385: 6563 Segmentation fault     $ybindir/y2base
> &moduel "$@" "SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $YTQT_ARGS

Someone else should comment on this. 

> Also super user file manager interface is completely different than
> normal or home file manager interface. I always set view mode to
> detailed list. In the new one, you select view mode and get an icon
> with ?Dolphin Part. Must be something from KDE 4, but is there any way
> to fix this? Even changing the normal konqueror home icon to open as
> other user and root, it still does it.

Watch for text next to icon, is it KDE or KDE4 program.
KDE4 is still (very) buggy, you want KDE programs for setup purposes. 

-- 
Regards,
Rajko.
-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References