Mailinglist Archive: opensuse (2086 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Kde automount not working with jengelh kernel?
  • From: Jan Engelhardt <jengelh@xxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 16 Aug 2007 21:20:02 +0200 (CEST)
  • Message-id: <Pine.LNX.4.64.0708162112380.5492@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>

On Aug 16 2007 17:50, Gryffus wrote:
>
> Ok, thank you.
>
> There is one more problem. I updated kernel from
> 2.6.18.8-ccj45-desktop to 2.6.22.2-ccj52-default and hal stopped
> working for me.

Unfortunately, I do not know much more either. If you want to
downgrade or to try kernel versions between ccj45 and ccj52, you can
find them at ftp://ftp5.gwdg.de/pub/linux/misc/suser-jengelh/dl/kernel/

> Maybe it is not in hal, but i dont know how things
> work in there :-( When i insert CD, or DVD into my drive, kde
> displays form with new media found. If i open /media/there is
> nothing which could be the DVD-rom.

Maybe bug http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=145123 also applies to
other things than fish. You could try finding out by running
konqueror from an xterm (under 2.6.22) and see if it also
##### CRASH #####es like fish.

But that sounds unlikely, since kio is hardly responsible for
mounting. Maybe `strace -fp XYZ` helps showing why the mount process,
which I believe should be spawned from addon-storage, does not start?

[Where XYZ should be the pid of the "hald-addon-storage: polling
/dev/cdrom" process]


        Jan
-- 
-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups