Mailinglist Archive: opensuse (2026 mails)

< Previous Next >
[opensuse] DVD burner wrongly seen as a UDMA/100 d evice? was: Cannot burn DVDs from the c ommand line
  • From: "auxweb@xxxxxxxxx" <auxweb@xxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 10 Aug 2007 10:25:17 +0200
  • Message-id: <JMJU25$1950D2433254FEB0BBA1F4F61D595E85@xxxxxxxxx>
Graham wrote:

> > /dev/hdc: reserving 2278432 blocks
> > :-[ RESERVE TRACK failed with SK=5h/ASC=30h/ACQ=05h]:
> >  Wrong medium type
>
> This means the drive does not support (or recognise)
> the media. See below for growisofs error codes...
> http://pcburn.com/article.php?sid=2127

After reading that page more carefully I realized that
it basically says "if your DVD burner is connected to
a UDMA/33 cable and the system tries to use it as
a UDMA/100 device, you'll experience errors".

So:
1) can it be something similar in my case? Considering that that drive (IIRC) burned CD-roms just fine? And
the fact that the error code i get is not exactly the same?

2) How do I check it for sure, that is how do I recognize if there is a UDMA/33 cable while the system
believes to have a UDMA/100 device? And how do I fix it
if this is what happening? In the bios? How? Or
in some config file?
(changing the cable, ie turning off the pc, I'd rather avoid it if at all possible, since as I mentioned the system is quite
unstable and it would really be better to burn the dvds
before powering it off)

Thanksa thousand!
Ando
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups