Mailinglist Archive: opensuse (2386 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] Samsung 204b problem
  • From: BandiPat <penguin0601@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 14 Jun 2007 21:42:40 -0400
  • Message-id: <200706142142.40736.penguin0601@xxxxxxxxxxxxx>
On Thursday 14 June 2007, Michael Fischer wrote:
> Hi folks.
>
> My old viewsonic g790 finally started to die, so I went
> out and got a Samsung 204B.
>
> Perhaps it is because I'm running a puny old ATI 3D Rage Pro,
> or because I'm on SuSE 9.3, .... but when I plug in the new
> monitor (yes, I dropped down to console before doing so,
> so that I could safely run sax2), I get no output on the
> monitor, merely a floating box saying that I'm not running
> at optimum resolution (1600xNNN something). Enter, Esc,
> Space buttons don't seem to affect anything. Neither does
> turning off/on the monitor itself.
>
> Google didn't turn up anything helpful looking.
>
> FWIW, I tried running sax2 from another machine over ssh.
> Sax2 (mis)identified the monitor as a Samsung Syncmaster 45.
> I did not see the correct model in the list (but that's
> probably because 9.3 predates the model). I changed the
> Horz and Vert according to some specs I found online, but
> that made no particular difference (small surprise).
>
> Upgrading to 10.x is not really an option right now.
>
> Help?
>
> TIA.
==========

Michael,
My first suggestion would be that it's a good time to update the video 
card as well.  I'm guessing that card will not display the resolution 
that monitor needs.  Also, a newer card, even just a 9600 or 9200 will 
give you a smooth setup for not much money and very good performance on 
your setup.

Lee
-- 
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References