Mailinglist Archive: opensuse (3232 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse] rpm's do not recognize system architechure
  • From: Patrick Shanahan <ptilopteri@xxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 21 Aug 2006 15:41:14 -0400
  • Message-id: <20060821194114.GL24315@xxxxxxxxxxxxxxx>
* Michael Schroeder <mls@xxxxxxx> [08-21-06 15:27]:
> On Mon, Aug 21, 2006 at 08:37:51PM +0200, Andreas Hanke wrote:
> > Hi,
> >
> > Patrick Shanahan schrieb:
> > > 14:13 wahoo:~ # rpm -q --queryformat '%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.%{ARCH}\n' rpm
> > > rpm-4.4.2-43.4.i586
> > > rpm-4.4.2-43.4.x86_64
> >
> > Ouch. rpm itself is installed twice, once for i586 and once for x86_64.
> > That's what I suspected...
> >
> > What you need in the end is that
> >
> > rpm -q --queryformat '%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.%{ARCH}\n' rpm
> >
> > returns exactly
> >
> > rpm-4.4.2-43.4.x86_64
> >
> > and that
> >
> > rpm -V
> >
> > returns exactly nothing.
> >
> > How to get there? Difficult. ;)
>
> Doesn't 'rpm -e rpm.i586' work? And don't forget to install the
> right version of rpm afterwards...

yes, but then rpm does not work. see my recent posts. Trying rpm2cpio
at the moment..

tks,
--
Patrick Shanahan Registered Linux User #207535
http://wahoo.no-ip.org @ http://counter.li.org
HOG # US1244711 Photo Album: http://wahoo.no-ip.org/gallery2
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups