Mailinglist Archive: opensuse (4398 mails)

< Previous Next >
Lost contact with Internet after boot
  • From: botmund <botmund@xxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 1 Sep 2005 11:08:03 +0300
  • Message-id: <c4e4b75605090101083ee1188f@xxxxxxxxxxxxxx>
Hi all,
don't kill me for this one now... I have tried and tried searched
Internet but I can not understand what is wrong. My work computer has
SuSE 9.3 and I've been trying to share a dir to my private Windows
2000 Professional machine. What I wanted to do was to set the IP of
the SuSe to static.
After booting the SuSe it won't connect to internet but it has access
to my local network. How is this possible?

I can ping the local servers but not external, host command does not
give any results at all.
My NETGEAR shows the SuSE as 192.168.111.101 which is a DHCP address
but I can ping 192.186.111.54 from my W2K machine which is the IP I
tried to set for my SuSE?

What can I do?

Btw the SuSe is in a docking station and the laptop's NIC is not
configured, only the docking station NIC. This is how I had it before.
(Compaq n600C)
I use a NETGEAR WGT624(?) router which all my computers are connected to.

-root@timofej:/etc/samba- > rcnetwork restart
Shutting down network interfaces:
eth0 device: Intel Corporation 82801CAM (ICH3) PRO/100 VM
(KM) Ethernet Controller (rev 42)
eth0 No configuration found for eth0
Nevertheless the interface will be shut down.
eth0 configuration: done
eth1 device: Intel Corporation 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 08)
eth1 configuration: eth-id-00:02:b3:a7:9f:c4 done
Shutting down service network . . . . . . . . . . . . . done
Hint: you may set mandatory devices in /etc/sysconfig/network/config
Setting up network interfaces:
lo
lo IP address: 127.0.0.1/8 done
eth0 device: Intel Corporation 82801CAM (ICH3) PRO/100 VM
(KM) Ethernet Controller (rev 42)
eth0 No configuration found for eth0 unused
eth1 device: Intel Corporation 82557/8/9 [Ethernet Pro 100] (rev 08)
eth1 configuration: eth-id-00:02:b3:a7:9f:c4
eth1 (DHCP) . . IP/Netmask: 192.168.111.101 / 255.255.255.0
eth1 IP address: 192.168.111.54/24 done
Setting up service network . . . . . . . . . . . . . . done



ifconfig:
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:B3:A7:9F:C4
inet addr:192.168.111.101 Bcast:192.168.111.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::202:b3ff:fea7:9fc4/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:84 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:112 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:18600 (18.1 Kb) TX bytes:14147 (13.8 Kb)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:413 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:413 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:32509 (31.7 Kb) TX bytes:32509 (31.7 Kb)

< Previous Next >