Mailinglist Archive: opensuse (3349 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] Networking CUPS?
  • From: Graham Smith <gqs@xxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 8 May 2005 14:40:44 +1000
  • Message-id: <200505081440.45113.gqs@xxxxxxxxxxxxxx>
On Sun, 8 May 2005 03:54, Hylton Conacher (ZR1HPC) wrote:
> All I get is an error number 98 when I rccups restart. Below is the last
> few lines copied and pasted from the SERVERS /var/log/cups/error_log as
> it was booted. Client brought online after server:
> E [07/May/2005:19:41:12 +0200] httpGetHostByName("@LOCAL ###### This has
> to be set") failed - Host name lookup failure!

> E [07/May/2005:19:41:12 +0200] Bad BrowseAddress @LOCAL ###### This has
> to be set at line 537.
> E [07/May/2005:19:41:12 +0200] Unknown directive # on line 801.
> E [07/May/2005:19:41:12 +0200] Unknown directive # on line 802.
> E [07/May/2005:19:41:12 +0200] Unknown Location directive # on line 833.

> E [07/May/2005:19:41:16 +0200] StartListening: Unable to find IP address
> for server name "192.168.0.1 # Use an IP address as it is less
> prone to error" - Host name lookup failure
> E [07/May/2005:19:41:16 +0200] StartListening: Unable to bind socket for
> address 00000000:631 - Address already in use.

At a guess your /etc/hosts file is incorrectly configured in your server
machine and more than likely in your client machine as well.
Make sure you have an entry in the above file for 192.168.0.1

Can you please post the file to the list so that we can see where the mistakes
are.


--
Regards,

Graham Smith

< Previous Next >