Mailinglist Archive: opensuse (3666 mails)

< Previous Next >
Re: [SLE] VNC
  • From: "Daniel Thivierge" <Daniel_Thivierge@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 4 Mar 2005 13:55:57 -0500
  • Message-id: <OF3A7CADEF.A113C315-ON85256FBA.0067EA07@xxxxxxxxxxx>

His your server in init 5?

Cheers.



|---------+---------------------------->
| | Jerry Westrick |
| | <jerry@xxxxxxxxxx|
| | om> |
| | |
| | 03/04/2005 11:57 |
| | AM |
| | |
|---------+---------------------------->
>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
| |
| To: suse-linux-e@xxxxxxxx |
| cc: |
| Subject: Re: [SLE] VNC |
>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|




My notes say that is all you need.
you want to paste the vnc file from /etc/xinetd.d/vnc file?


jerry


On Friday 04 March 2005 18:06, a.bridge@xxxxxxxxxxxxx wrote:
> It is set to yes.
>
> > On Friday 04 March 2005 17:06, a.bridge@xxxxxxxxxxxxx wrote:
> > > I enable remote VNC in Yast and changed the firewall to allow VNC. I
> > > then rebooted the server just to be safe because it said I had to
> > > "rcxdm restart" from a console. I then tried to access the server
> > > using Firefox, which has Java enabled, by typing
http://servername:5801
> > >
> > > At that point i'm asked for a VNC password. When I type the root
> > > password is when it takes my to the gray screen.
> >
> > Your problem is that XDM is not setup to accept access
> > via vnc...
> >
> > Yast2->system->/etc/sysconfig
> > Editor->Desktop->Displaymanager_Remote_Access should be set to "Yes"
> >
> > Jerry
> > P.S. I don't know why it asks you for a password, it shouldn't we'll
> > look into this afterwards...
> >
> > > The tightvnc package is installed according to Yast
> > >
> > > > okay, there are many ways to setup vnc.
> > > > Which one did you use? How did you "enable the server"?
> > > >
> > > > If you would also tell what you would like to do we could help you
> > > > choose the method...
> > > >
> > > > Jerry
> > > >
> > > > On Friday 04 March 2005 15:58, a.bridge@xxxxxxxxxxxxx wrote:
> > > > > Can someone point me in the right direction to get VNC working.
I
> > > > > enabled on the server, then when I connect via Firefox it asks me
> > > > > for a password. I havn't established a password to begin with.
When
> > > > > I put in the user password or root password it looks like it
> > > > > connects put the display is gray with an X marking the curser. If
> > > > > someone is using VNC could please point me in the right
direction?
> > > > >
> > > > > Thanks
> > > >
> > > > --
> > > > Check the headers for your unsubscription address
> > > > For additional commands send e-mail to suse-linux-e-help@xxxxxxxx
> > > > Also check the archives at http://lists.suse.com
> > > > Please read the FAQs: suse-linux-e-faq@xxxxxxxx
> >
> > --
> > Check the headers for your unsubscription address
> > For additional commands send e-mail to suse-linux-e-help@xxxxxxxx
> > Also check the archives at http://lists.suse.com
> > Please read the FAQs: suse-linux-e-faq@xxxxxxxx


--
Check the headers for your unsubscription address
For additional commands send e-mail to suse-linux-e-help@xxxxxxxx
Also check the archives at http://lists.suse.com
Please read the FAQs: suse-linux-e-faq@xxxxxxxx









< Previous Next >
Follow Ups