Mailinglist Archive: opensuse-xorg (54 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-xfree86] rpm anomaly
  • From: Claus Olesen <colesen@xxxxxxxxxxx>
  • Date: Fri, 11 Mar 2005 10:52:06 +0000 (UTC)
  • Message-id: <200503110310.45301.colesen@xxxxxxxxxxx>
This is what my installation source list looks like

Status Name                               URL
On      SUSE LINUX Version 9.2     dvd:///;devices=/dev/hda,/dev/hdc
On      Packman (SuSE LINUX 9.2) http://packman.iu-bremen.de/suse/9.2
On      guru (SUSE LINUX 9.2)       http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/suser-guru/rpm/9.2/

I did not add the first entry - it was there after I had installed SuSE.
If you can't get the DVD to work you could try SuSE's ftp site:
server name=ftp.suse.com
directory=pub/suse/i386/9.2 

In the previous emails about apt, synaptic was not mentioned. It's a (the) GUI for apt and simpler than YaST if I remember right e.g. more like kpackage.

Claus

On Friday 11 March 2005 01:19, Ingo Strauch wrote:
> On Fri, 11 Mar 2005 19:57:04 +1100
>
> Colin Carter <colincarter@xxxxxxxxxxxxxx> wrote:
> > I switched off and logged in as root and run up Yast as you suggested.
> > I put emacs (and again with xemacs) into the search box as suggested.
> > Yast displayed, in RHS window, all modules installed, with a tick in
> > each check box.
> > So, as a test, I unticked the  -el-  module and clicked "Accept".
> > Took some time, but it eventually un-installed this module.
> > Then I repeated the search and got a list of the installed modules,
> > with check boxes ticked; but no sign of any module ( eg  -el- )
> > available for installation.
>
> This looks to me that Yast doesn't know about where to find new packages
> to install. There should be a menu item "Installation Source" or
> something. You should check that at least one source is configured.
>
> > I did fiddle with the 'filter' but couldn't get Yast to display any
> > 'available' software, just the software already installed.
> > This is why I turned to rpm in the first place.
>
> BTW, where did you get the RPMs from you used in previous mails?
>
> > Am I supposed to do something special to get such a list displayed?
> > From Konqueror I have triggered a Yast installation; Yast started up,
> > whirred a bit, but it never installed anything.
> >
> > I tried this with/without DVD in drive.
>
> To me it looks like you need to add a valid installation source. But
> it's strange that the DVD isn't in there/doesn't work automatically.
>
> Cheers,
> Ingo

< Previous Next >