Mailinglist Archive: opensuse-xorg (50 mails)

< Previous Next >
xorg and dpi settings
  • From: Mário Lopes <mario.lopes@xxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 17 Feb 2005 14:08:15 +0000 (UTC)
  • Message-id: <af1c7a0205021706086eb3a229@xxxxxxxxxxxxxx>
Hi,

I'm been having problems, eversince I've installed SuSE 9.2 (from what
I recall), with a poor font rendering with AA turned on.

Since the fonts are being incorrectly rendered (they are larger in
width than they should be, you can check the screenshot at
http://paginas.fe.up.pt/~ei02069/yast2-000.png), I
suppose it could have something related to DisplaySize setting in
xorg.conf. So, using this algorithm:

1280 / 96 * 25.4 and 1024 / 96 * 25.4 for a 96DPI and a 1280*1024
resolution (on a Samsung SyncMaster 171s 17" TFT)

But changing this value does not make any difference! Well, in the
beggining it had influences, when I first tried changing it to
1280*1024 each letter was like a pixel in the screen :P But now,
changing the values doesn't make any difference, don't know what I
did, except running SaX2, to cause this issue!

By the way, i've installed xorg-x11-fonts-100dpi and I've changed the
order the fonts are called in xorg.conf (bringing 100dpi fonts first
instead of 75).

I'm using Luxi Sans as general, the same font used in Fedora distro.

Hope you can give me some hints in how to make the fonts look good.

Best Regards,

Mário Lopes

P.S. - with AA turned off, everything is fine. I've recompiled
freetype2 with bytecode patent turned on. The issue is only when AA is
turned on, specially in KDE (gnome apps look a little better)

< Previous Next >
Follow Ups