Mailinglist Archive: opensuse-xorg (68 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-xfree86] Xfree Modelines
  • From: George Billios <gb3080@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 3 Jun 2004 12:00:47 +0000 (UTC)
  • Message-id: <40BF12F0.5030804@xxxxxxxxxxxxx>
I tried all but nothing. It doesn't even matter if I put the modelines, since it starts with the ones it detects!
Another thing though is that the high pitch noise goes away if I set the color depth to 16bit! But the drop in performance that came with the noise, remains! So could it be the it is the drivers fault?


Pieter Hulshoff wrote:
On Thu, Jun 03, 2004 at 12:12:01PM +0100, George Billios wrote:

Thanks for the answer.
I changed it to "1024x768@60" and changed the Screen section to the new name but again the same thing:
(II) RADEON(0): Total number of valid DDC mode(s) found: 0
(II) RADEON(0): Valid mode using on-chip RMX: 1024x768@60
(II) RADEON(0): Total number of valid FP mode(s) found: 1
(--) RADEON(0): Virtual size is 1024x768 (pitch 1024)
(**) RADEON(0): *Mode "1024x768@60": 65.0 MHz (scaled from 0.0 MHz), 48.4 kHz, 6
0.0 Hz
(II) RADEON(0): Modeline "1024x768@60" 65.00 1024 1040 1176 1344 768 770 776 806


Try @70 in stead. This is after all what you're selecting, and worst case
it may have a mode for that in the BIOS as well, but at least you might
end up with 70 Hz i.s.o. 60 Hz.


This is not my modeline. The funny thing is that even though I have the NoDDC option, it still tries to use DDC!


Yeah, I've seen similar issues; also in the past. I've never been able
to figure out why it insists on using DCC.

Regards,

Pieter Hulshoff



< Previous Next >
Follow Ups