Mailinglist Archive: opensuse-multimedia (9 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-multimedia-e] SUSE9.3 and Terratec Cinergy 400
  • From: "David B. Stevens" <dsteven3@xxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 09 May 2005 08:24:20 -0400
  • Message-id: <427F5674.3090801@xxxxxxxxxxxx>
Chadley Wilson wrote:
On Sunday 08 May 2005 17:05, Sami A. Hassanein wrote:

Hi

I run SUSE9.3 and I use the TV card from Terratec Cinergy 400.
Through YAST the card is detected but when I scan the channels nothing is
being found.
In the syslog I have the below listed entries

Does anybode know what is wrong here and how can I fix it?

May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: found at 0000:03:00.0, rev: 240,
irq: 10, latency: 0, mmio: 0x40800000
May 8 16:44:29 apus kernel: PCI: Setting latency timer of device
0000:03:00.0 to 64
May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: subsystem: 153b:1162, board:
Terratec Cinergy 400 TV [card=8,insmod option]
May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: board init: gpio is 40000
May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: registered input device for IR
May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
May 8 16:44:29 apus kernel: saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: i2c eeprom 00: 3b 15 62 11 08 20
1c 55 43 43 a9 1c 55 43 43 a9
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff e6 07 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 00 02 02 01 3e
9b cb 91 03 03 00 07 00 01 00
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: i2c eeprom 30: 00 02 02 00 00 00
00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
May 8 16:44:30 apus modprobe: FATAL: Error inserting tuner
(/lib/modules/2.6.11.4-20a-default/kernel/drivers/media/video/tuner.ko):
Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
May 8 16:44:30 apus kernel: tuner: Unknown parameter `tuner'
May 8 16:44:30 apus kernel: load_module: err 0xfffffffe (dont worry)
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
May 8 16:44:30 apus kernel: saa7133[0]: registered device vbi0

--
Any help is very much appreciated.
Sami


You will very seldom get the tuner to work so ignor that entry, It sounds like the problem I am experiencing, You need to find out what your country or tv provider broadcasts on, like secam pal pal-dk pal-bg, etc

Then try tune.

Chadley,

According to all of the documentation I can find on that card it has a Philips PAL tuner which is tuner 5.

Sami,

When you get it working you might want to provide the info to SuSE (Novell) so they can get it better next release.

Cheers,
David

< Previous Next >
List Navigation
This Thread