Mailinglist Archive: opensuse-multimedia (14 mails)

< Previous Next >
Re: Re: [suse-multimedia-e] TV tuner noisy audio
Hi,

I have just found out from bttv list that because my card has a PAL-BG tuner
and the TV standard in UK is PAL-I, I will not be able to tune into both
image and sound at the same time.

Reg
>
> From: Mel Steinberg <saxofon@xxxxxxxxxxx>
> Date: Mon 23/Sep/2002 19:10 CEST
> To: reg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, suse-multimedia-e@xxxxxxxx
> Subject: Re: [suse-multimedia-e] TV tuner noisy audio
>
> By the fact that you're able to get clear audio through tuning sounds
> like the connection is good. Are you absoulutely sure that you have
> the correct broadcast standard for the UK set in your preferences
> (Options>TV Norm in MoTV)? You might want to try deleting the existing
> .xawtv and .kwintvrc files from your /home directory and using YaST (I'm
> also running SuSE8.0) to reconfigure your TV card (there's a provision
> in it to match the selected card with different types of tuners mounted
> on it (PAL/NTSC/SECAM). Good Luck!
>
> /mel
>
> P.S. - You mentioned that you manually configured the card. Does YaST
> recognize it at all, with a different name? It could be that PixelView
> PlayTV is a name a distributor slapped on it, and YaST is identifying it
> under it's true identity. Just a thought.
>
>
> reg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wrote:
>
> >Hi,
> >
> >Unfortunately, there is no internal connector on my TV card.
> >
> >However, I have tried fine tuning the channels and found the following:
> >For most channels, if I increase the freq by 1 or 2 MHz, I can get a channel with very
> >clear audio but no picture. I wonder if it is hardware problem or software (driver)
> >problem.
> >
> >Have anyone come across this problem or have a explanation for it?
> >
> >By the way, I am using SuSE 8.0. The drivers, kwintv and motv are of the versions that
> >come with the distribution.
> >
> >Regards,
> >Reg
> >
> >
> >>From: Mel Steinberg <saxofon@xxxxxxxxxxx>
> >>
>
> >>Date: Fri 20/Sep/2002 22:53 CEST
> >>To: reg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
> >>CC: suse-multimedia-e@xxxxxxxx
> >>Subject: Re: [suse-multimedia-e] TV tuner noisy audio
> >>
> >>I had a similar problem when I installed a Pinnacle (Miro - in Europe)
> >>StudioPCTV Pro in my sister's computer. I got around it by using the
> >>internal connectors in both the tv card and the audio card, instead of
> >>the external 1/8" short stereo cable. I didn't have the same problem
> >>on my computer, but using the internal connection leaves the external
> >>line input free for recording, which is always handy.
> >>
> >>/mel
> >>
> >>reg@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wrote:
> >>
> >>
> >>
> >>>Hi,
> >>>
> >>>I have got a PixelView PlayTV Pro TV (mono) tuner card and have installed the driver modules through
> >>>YaST (the exact card model was selected manually). When I try to watch TV in motv and kwintv after
> >>>scanning the channels, the picture is quite clear but the audio is very noisy (I can hardly hear
> >>>the original audio of the programme). Does anyone come across this problem or have any suggestions
> >>>what I can do?
> >>>
> >>>Regards,
> >>>Reg
> >>>
> >>>_______________________________________________________________________
> >>>Freeserve AnyTime, only £13.99 per month with one month's FREE trial!
> >>>For more information visit http://www.freeserve.com/time/ or call free on 0800 970 8890
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >
> >_______________________________________________________________________
> >Freeserve AnyTime, only £13.99 per month with one month's FREE trial!
> >For more information visit http://www.freeserve.com/time/ or call free on 0800 970 8890
> >
> >
> >
> >
> >
>
>
>
>

_______________________________________________________________________
Freeserve AnyTime, only £13.99 per month with one month's FREE trial!
For more information visit http://www.freeserve.com/time/ or call free on 0800 970 8890



< Previous Next >
This Thread
  • No further messages