Mailinglist Archive: opensuse-kde (287 mails)

< Previous Next >
Re: [suse-kde] openoffice problem with kde3.3
  • From: Michael Riess <riessmi@xxxxxx>
  • Date: Sun, 29 Aug 2004 23:54:11 +0200
  • Message-id: <41325083.90004@xxxxxx>
Frank Fabian schrieb:
Hello Dave,

Am Thu, 26 Aug 2004 14:59:53 +1200
schrieben Sie (Dave O'Reilly <dave.oreilly@xxxxxxxxxxxxxx>):

HI all,
I upgraded my SuSE 9.1 box to KDE 3.3 via yast by adding

to my list of installation sources and updating all KDE packages. I
have one problem now...openoffice won't start. I get the following:

daveor@jimbo:~> OOo-writer
Starting /opt/
soffice.bin: kdecore/kcmdlineargs.cpp:159: static void
KCmdLineArgs::init(int, char**, const KAboutData*, bool): Assertion
`argsList == 0' failed. Aborted

anyone seen this or know what it's about?

nobody brought it up, so I'll give you a workaround that Manfred Tremmel
mentioned on the suse-linux (German) list:

You have to edit file /usr/X11R6/bin/OOo-template. In line 1339

test "${WINDOWMANAGER:0-3}" = "kde" && OOo_WIDGETS_SET=kde

put a "#" (comment sign) at the beginning of the line, and everything
should work again. This affects the look of OOo, it doesn't use the KDE
style anymore, but it works.

I played a bit with the Script:

it is only the line
export OOo_WIDGETS_LIBRARY_PATH="$OOo_GLOBAL_HOME/program/widgets/kde"
which has to be commented out

seems to me that the
kde widget lib
from OOo doesnt work anymore with KDE3.3

on the other side it comes up
with the KDE-style anyway on my machine
but i dont know what lib it uses instead of

< Previous Next >
Follow Ups