Mailinglist Archive: opensuse-factory (689 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] Intel 82574L Gig E Adapter not recognized by kernel 3.8.0-28-desktop
Ok, I have the driver for the card loaded:

lsmod | grep e1000e
e1000e 252782 0

./netdriverinfo.sh

: 01:00.0
Make/Model = Intel Corporation Gigabit CT Desktop Adapter
Ethernet controller = Intel Corporation 82574L Gigabit Network Connection
VenID:DevID = 8086:10d3
Driver name = No driver loaded
Driver version = No driver loaded

Modinfo e1000e as version: 2.1.4-k
alias: pci:v00008086d000010D3sv*sd*bc*sc*i*

And the Id string seems to be present

This worked under 3.7.9


modprobe -r e1000e
rr-iii:~ # dmesg
[ 3993.357312] e1000e 0000:01:00.0: Disabling ASPM L0s L1
[ 3993.357507] e1000e 0000:01:00.0: irq 59 for MSI/MSI-X
[ 3993.357512] e1000e 0000:01:00.0: irq 60 for MSI/MSI-X
[ 3993.357519] e1000e 0000:01:00.0: irq 61 for MSI/MSI-X
[ 3993.360114] e1000e 0000:01:00.0 eth1: MAC Wakeup cause - Link Status Change
[ 3993.430154] device eth1 left promiscuous mode


dmesg -C
dmesg
modprobe e1000e debug=10
rr-iii:~ # dmesg
[ 4040.770118] e1000e: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - 2.1.4-k
[ 4040.770120] e1000e: Copyright(c) 1999 - 2012 Intel Corporation.
[ 4040.770137] e1000e 0000:01:00.0: Disabling ASPM L0s L1
[ 4040.770236] e1000e 0000:01:00.0: Interrupt Throttling Rate (ints/sec) set to
dynamic conservative mode
[ 4040.770301] e1000e 0000:01:00.0: irq 59 for MSI/MSI-X
[ 4040.770305] e1000e 0000:01:00.0: irq 60 for MSI/MSI-X
[ 4040.770308] e1000e 0000:01:00.0: irq 61 for MSI/MSI-X
[ 4040.867432] e1000e 0000:01:00.0 eth1: (PCI Express:2.5GT/s:Width x1)
68:05:ca:12:90:dd
[ 4040.867435] e1000e 0000:01:00.0 eth1: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[ 4040.867446] e1000e 0000:01:00.0 eth1: MAC: 3, PHY: 8, PBA No: E46981-008
[ 4041.002738] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[ 4041.002741] device eth1 entered promiscuous mode


modprobe -r e1000e
rr-iii:~ # dmesg
[ 4040.770118] e1000e: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - 2.1.4-k
[ 4040.770120] e1000e: Copyright(c) 1999 - 2012 Intel Corporation.
[ 4040.770137] e1000e 0000:01:00.0: Disabling ASPM L0s L1
[ 4040.770236] e1000e 0000:01:00.0: Interrupt Throttling Rate (ints/sec) set to
dynamic conservative mode
[ 4040.770301] e1000e 0000:01:00.0: irq 59 for MSI/MSI-X
[ 4040.770305] e1000e 0000:01:00.0: irq 60 for MSI/MSI-X
[ 4040.770308] e1000e 0000:01:00.0: irq 61 for MSI/MSI-X
[ 4040.867432] e1000e 0000:01:00.0 eth1: (PCI Express:2.5GT/s:Width x1)
68:05:ca:12:90:dd
[ 4040.867435] e1000e 0000:01:00.0 eth1: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
[ 4040.867446] e1000e 0000:01:00.0 eth1: MAC: 3, PHY: 8, PBA No: E46981-008
[ 4041.002738] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[ 4041.002741] device eth1 entered promiscuous mode
[ 4067.818496] e1000e 0000:01:00.0: Disabling ASPM L0s L1
[ 4067.818693] e1000e 0000:01:00.0: irq 59 for MSI/MSI-X
[ 4067.818697] e1000e 0000:01:00.0: irq 60 for MSI/MSI-X
[ 4067.818700] e1000e 0000:01:00.0: irq 61 for MSI/MSI-X
[ 4067.821318] e1000e 0000:01:00.0 eth1: MAC Wakeup cause - Link Status Change
[ 4067.891790] device eth1 left promiscuous mode
[ 4067.962423] vboxnetflt: dropped 0 out of 0 packets

modprobe e1000e
ethtool eth1
Settings for eth1:
Cannot get device settings: No such device
Cannot get wake-on-lan settings: No such device
Cannot get message level: No such device
Cannot get link status: No such device
No data available

Suggestions anyone? I can roll back if needed, but I'd really rather not
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-factory+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups