Mailinglist Archive: opensuse-factory (533 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] Re: PAM broken?
  • From: Vahis <waxborg@xxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 15 Apr 2010 20:58:50 +0300
  • Message-id: <4BC753DA.4050106@xxxxxxxxx>
On 03/26/2010 09:22 PM, Vahis wrote:
I am running latest ML as a VBox guest on an 11.2 host.

I can ping in and out.
I can ssh in and out, LAN or WAN.
I can open LAN Samba shares
I can connect in over fish or sftp from LAN and WAN

But can't connect out to any hosts over fish or sftp.
Host I'm trying to connect over WAN shows:
pam_unix2(sshd:auth): conversation failed
error: ssh_msg_send: write
error: PAM: Authentication failure for 'user' from 'ipaddress' port
'33804 ssh2.

Host I try to connect in LAN says nothing.

I booted the same VBox guest using 11.0 Live KDE CD and everything works
from there.

No replies, I'll keep trying:
In ML5 same problem.
I get this in YaST NFS client:

------------------------------------------------------------------
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/libkdeinit4_klauncher.so
Connecting to deprecated signal
QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/libkdeinit4_kded4.so
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
kbuildsycoca4 running...
kbuildsycoca4(9302)/kdecore (KSycoca): Trying to open ksycoca from
"/var/tmp/kdecache-root/ksycoca4"
kbuildsycoca4(9302) kdemain: Emitting notifyDatabaseChanged ()
klauncher(9296)/kdecore (KSycoca): Trying to open ksycoca from
"/var/tmp/kdecache-root/ksycoca4"
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/libkdeinit4_kconf_update.so
Connecting to deprecated signal
QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kded(9299)/kdecore (KSycoca): Trying to open ksycoca from
"/var/tmp/kdecache-root/ksycoca4"
klauncher(9296)/kdecore (KSycoca): Trying to open ksycoca from
"/var/tmp/kdecache-root/ksycoca4"
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/kde4/kio_trash.so
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/kde4/kio_file.so
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib64/libkdeinit4_kconf_update.so
YaST got signal 11 at YCP file nfs/routines.ycp:284
/sbin/yast2: line 468: 9226 Segmentation fault $ybindir/y2base
$module "$@" "$SELECTED_GUI" $Y2_GEOMETRY $Y2UI_ARGS
-------------------------------------------------------------------

I can mount via samba, but then the host's konqueror file manager gets
sooooooooooooooooo slow.

When I close the samba share in guest everything works normally in host
again.

If I mount sshfs, it works fine.

Isn't any of this familiar to anyone?

--
Vahis
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread