Mailinglist Archive: opensuse-factory (949 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] Milestone 5
  • From: Sid Boyce <sboyce@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sun, 09 Aug 2009 14:43:56 +0100
  • Message-id: <4A7ED29C.1080802@xxxxxxxxxxxxxxxx>
On 09/08/09 14:16, Donn Washburn wrote:
Hey Group;

Why is that a "user" cannot use dsp or cdrom/DVDs right off the bat. It
seems there is a effort to make an end user needed equipment not usable
due to permissions. That also include other/additional so programs can
access the device

It seems to me that this issue would be a new user reason not to load
linux.
I hear lots of folks just say "Ubuntu works right out of the box". Yet
openSuSE
insists on root configured setting.

On a very fresh openSuSE Milestone 5 (last night, no updates or zypper
dup) as a user in KDE so far kmix and amarok fail. I bet k3b will
complain about no CDrom/DVD also. Yep it does.


I burned a CD using k3b, but sound is a major problem here. I have one
box where sound works and I can't see the difference between that and
the other 2. In addition to the x86_64 boxes I have a x86 box with
Milestone 5, but I haven't got around to checking sound on that one.

Bug #525259 open for quite a while, since Milestone 1. It looks like a
pulseaudio problem.
Regards
Sid.
--
Sid Boyce ... Hamradio License G3VBV, Licensed Private Pilot
Emeritus IBM/Amdahl Mainframes and Sun/Fujitsu Servers Tech Support
Specialist, Cricket Coach
Microsoft Windows Free Zone - Linux used for all Computing Tasks

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups
References