Mailinglist Archive: opensuse-factory (904 mails)

< Previous Next >
Fwd: [opensuse-factory] Fwd: Support of new AMD 780G Chipset
  • From: "Andreas van dem Helge" <joakimsen@xxxxxxxxx>
  • Date: Tue, 8 Apr 2008 16:20:35 -0400
  • Message-id: <23fd749a0804081320y43bc8c59p233a9a87b89e47f1@xxxxxxxxxxxxxx>
---------- Forwarded message ----------
From: Andreas van dem Helge <joakimsen@xxxxxxxxx>
Date: Fri, Apr 4, 2008 at 6:23 PM
Subject: Re: [opensuse-factory] Fwd: Support of new AMD 780G Chipset
To: Greg KH <gregkh@xxxxxxx>
Cc: openSUSE factory <opensuse-factory@xxxxxxxxxxxx>


I don't know how I can get a kernel log from a system that won't boot.
I've tried two main boards already:

ECS A780GM
Gigabyte GA-MA78GM

None can install and boot SuSE with success. I've tried Alpha 2 &3. I
can't try factory becuse:

1) There's no install ISO
2) There's no network boot ISO (tried 10.3 mini and giving it the
factory repo, that doesnt work. Install GUI wont even load)
3) Can't get any version of SuSE to install and run, so cant update to
factory that way.

The furthest I've gotten is install SuSE 11.0 A3 (if I use the default
partition scheme with extended partitions it gives an error when it
trys to partition) and then get the bootloader screen. When I select
to boot into SuSE it just hangs with 3 or 4 lines on the screen. I
think these are the normal parameters that are always passed to the
Kernel upon boot... there is no error message.

FWIW on the Gigabyte board with SATA mode in BIOS set to "AHCI" I can
boot 10.3 installer and it sees the Maxtor drive I had installed at
the time, but I did not attempt to go any further.

So if you could please tell me exactly what logs you want and how to
obtain them I'd be glad to provide them. I also have the error message
11.0 A3 installer gives when trying to create an extended partition
(as a picture) so please let me know how to submit that as well.





On Thu, Apr 3, 2008 at 11:05 PM, Greg KH <gregkh@xxxxxxx> wrote:
On Thu, Apr 03, 2008 at 09:40:42PM -0400, Andreas van dem Helge wrote:
Is the new ATI 780G chipset supposed to work (sound, RAID, LAN &
graphics) under any current OpenSuSE alpha? If not what needs to be
done to have that support added before final release?

Last time, I asked that you post the specifics of what exactly did not
work, and any kernel log files from any errors.

Can you please do this? To the list, not directly to me.

thanks,

greg k-h

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >