Mailinglist Archive: opensuse-factory (824 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-factory] 10.3 RC1 installation - (Second) hard disc seen as wrong size
  • From: "Juan Erbes" <jerbes@xxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 22 Sep 2007 12:42:33 -0300
  • Message-id: <61ec494a0709220842s23f61a9dw97b3f9f43100eaa2@xxxxxxxxxxxxxx>
2007/9/22, Richard (MQ) <osl@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>:
> Juan Erbes wrote:
> > 2007/9/22, Richard (MQ) <osl@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>:
> >> Trying to do a 'new installation' of 10.3 RC1 on my primary test
> >> machine, for these tests I use a second 10GB HD sdb (first HD sda has
> >> 10.2 and 'another' OS on it).
> >>
> >> First time round, installer complained it couldn't read partition table
> >> (which was created a few weeks ago by a 10.3 Beta installation) -
> >> attempting to select manually using 'expert partitioning' YaST informed
> >> me it was only 4.3GB
> >>
> >> Exit & re-boot, BIOS also says 4.3G! so power off and on again and it's
> >> back to 10G (which is what it IS).
> >>
> >
> > If the bios stated 4.3G, then You has a hardware problem, not a
> > software problem!
> >
> > And if the HD is of only 10 GB, it's a little old and probably at the
> > end of his days.
>
> I take your point, but this disc has been used for this same purpose for
> about a year (some alpha and all beta & gold OpenSuSE releases) without
> showing anything like this. I've never seen anything similar before...
>
> I will try a different disc and report back to this thread before
> raising a bug.
> --

Verify that the problem not resides in the mobo or chipset. I forgot
this detail.

What chipset has You mobo?

regards
---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups