Mailinglist Archive: opensuse-factory (1165 mails)

< Previous Next >
[opensuse-factory] YaST Installation Source can't mount DVD
  • From: Sid Boyce <sboyce@xxxxxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Mon, 13 Nov 2006 02:06:22 +0000
  • Message-id: <4557D31E.7020809@xxxxxxxxxxxxxxxx>
In 10.2Beta2 and 10.1Beta1 before that, I have been unable to get to the DVD via YaST. Media Check works
openSUSE-10.2-CD-download-10.2
Medium: CD1
Size: 4177608 kB

Any other operation, e.g installing software says Mounting failed for cd:///?devices=/dev/hdc on Mounting point:
I have all the links in /dev for cdrom, dvd, dvdrecorder and cdrecorder.
the DVD will also automount as /media/dvd or /media/hdc depending on which I have in /etc/fstab. kded also sees it and will mount it as system:/media/hdc.
Trying to add an installation source, e.g /ISO where the DVD ISO lives, or pointing to the actual ISO, just gives this error:-
-----------------------------------------------------------------------
Unable to create installation source from URL 'iso:/?=ISO&url=dir:///'
Details
Specified path '/' is and not allowed as media source: dir:///
Try again?
Yes No
----------------------------------------------------------------------
Unable to create installation source from URL 'iso:/iso=CD1&url=dir:///ISO'
Details
Specified path '/ISO' is and not allowed as media source: dir://ISO
Try again?
Yes No
----------------------------------------------------------------------
Trying to install additional packages from the DVD:
===================================================
Insert '20061111-010626 CD1'
URL cd:///?devices=/dev/hdc
Failed to mount cd:///?devices=/dev/hdc on:
Mounting media failed
====================================================
1. Can anyone tell me where YaST is supposed to be trying to mount the DVD or how to give it a mount path? It used to be /media/dvd.

2.What is wrong with the paths given above when I have /ISO/openSUSE-10.2-Beta2-DVD-i386.iso and /ISO/CD1/openSUSE-10.2-Beta2-DVD-i386.iso

Either I'm missing a trick or this stuff just doesn't work. Bug #220206 also submitted.
Thanks and Regards
Sid.
--
Sid Boyce ... Hamradio License G3VBV, Licensed Private Pilot
Emeritus IBM/Amdahl Mainframes and Sun/Fujitsu Servers Tech Support Specialist, Cricket Coach
Microsoft Windows Free Zone - Linux used for all Computing Tasks

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: opensuse-factory+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse-factory+help@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
This Thread
  • No further messages