Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (89 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] ardour5 with dark-colour-theme wont start
Am Donnerstag, den 04.01.2018, 11:45 +0100 schrieb Eric Schirra:
Am Mittwoch, 3. Januar 2018, 23:14:52 CET schrieb gregor willms:

Hi,

i am joining this list because i want to take contact to Eric
Schirra;
who, as i think is the one, who set ardour5 to the repository.
Because i would very much like to, but can not use ardour5, i would
try
to get it properly working.
It works with the preferences-gui set to "colour: light-ardour".
But
when i start the program, every time it takes other colours of
buttons
an bars an so on. It is very confusing, when i try to work with it
constantly.
When i edit the file: ui-config and set colour to "dark-ardour",
the
programm just won`t start properly. When i try this through the
terminal i get a messag like

"WARNING: Your system has a limit for maximum amount of locked
memory!
         This might cause Ardour to run out of memory before your
system runs
         out of memory. You can view the memory limit with 'ulimit
-l',
and it
         is normally controlled by /etc/security/limits.conf

bind txt domain [gtk2_ardour5] to /usr/share/ardour5/locale
Ardour5.12.0 (built using 5.12 and GCC version 4.8.5)
ardour: [INFO]: Your system is configured to limit Ardour to only
4096
open files
ardour: [INFO]: Loading system configuration file
/etc/ardour5/system_config
ardour: [INFO]: CPU vendor: GenuineIntel
ardour: [INFO]: AVX-capable processor
ardour: [INFO]: CPU brand:        Intel(R) Core(TM) i5-3337U CPU @
1.80GHz
ardour: [INFO]: Using SSE optimized routines
ardour: [ERROR]: AudioEngine: cannot load module
"/usr/lib64/ardour5/backends/libjack_audiobackend.so"
(/usr/lib64/ardour5/backends/libjack_audiobackend.so: undefined
symbol:
jack_port_uuid)
ardour: [INFO]: Loading default ui configuration file
/etc/ardour5/default_ui_config
Color shuttle bg not found
ardour: [INFO]: Loading color file /usr/share/ardour5/themes/dark-
ardour.colors"

I work with opensuse leap 42.3 and gnome desktop on a notebook
tuxedo
inity 14 with intel core i5 and Kabylake GT2 graphics and kernel
4.13.

You have two places for config.
One systemwide is under /etc.
The other is under ~/.config/ardour5

But i can not see any line in it with colour: light-ardour
The only thing is: <Option name="color-file" value="dark"/>

So. And this runs here without Problems.
You can edit in ardour under (in german): Bearbeiten->Globale
Einstellungen-

Erscheinungsbild->Farben.

I hope i can help you

Regards
 Eric

after you wrote me, that at your system, ardour5 works fine, i have
played around a little with different settings. First i corrected the
ui_config-files at /.config and at /etc/ to colour-file value="dark" -
with no effect. It wont start with the following message:

gregor@linux-gxd8:~> ardour5
WARNING: Your system has a limit for maximum amount of locked memory!
         This might cause Ardour to run out of memory before your
system runs
         out of memory. You can view the memory limit with 'ulimit -l',
and it
         is normally controlled by /etc/security/limits.conf

bind txt domain [gtk2_ardour5] to /usr/share/ardour5/locale
Ardour5.12.0 (kompiliert mit Version 5.12 und GCC Version4.8.5)
ardour: [INFO]: Ihre Systemkonfiguration beschränkt Ardour auf nur 4096
offene Dateien
ardour: [INFO]: Lade Systemkonfigurationsdatei
/etc/ardour5/system_config
ardour: [INFO]: Lade Benutzerkonfiguration
/home/gregor/.config/ardour5/config
ardour: [INFO]: CPU vendor: GenuineIntel
ardour: [INFO]: AVX-capable processor
ardour: [INFO]: CPU brand: Intel(R) Core(TM) i5-7Y54 CPU @ 1.20GHz
ardour: [INFO]: Using SSE optimized routines
ardour: [INFO]: lade voreingestellte UI-Konfigurationsdatei
/etc/ardour5/default_ui_config
ardour: [INFO]: Lade benutzerdefinierte UI-Konfigurationsdatei
/home/gregor/.config/ardour5/ui_config
Farbe shuttle bg nicht gefunden
ardour: [INFO]: Lade Farbdatei /usr/share/ardour5/themes/dark-
ardour.colors

which is quite the same, i had.

Secondly, i thought, i´d try to start ardour5 as root - and that works
!!!

So it seams it has to do with permissions. But i really don`t have any
idea, where to look for the next step.

Do you have any suggestions

regards

Gregor
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
Follow Ups