Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (73 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] Bootstrap private OBS issues
  • From: Hans-Peter Jansen <hpj@xxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 29 Jul 2017 01:37:01 +0200
  • Message-id: <7989449.qvczfZKzH2@xrated>
On Samstag, 29. Juli 2017 01:15:16 Hans-Peter Jansen wrote:
On Samstag, 29. Juli 2017 00:40:42 you wrote:
On Samstag, 29. Juli 2017, 00:34:04 CEST wrote Hans-Peter Jansen:
On Samstag, 29. Juli 2017 00:18:35 Adrian Schröter wrote:
On Samstag, 29. Juli 2017, 00:14:40 CEST wrote Hans-Peter Jansen:
On Freitag, 28. Juli 2017 23:57:36 you wrote:
On Freitag, 28. Juli 2017, 23:49:16 CEST wrote Hans-Peter Jansen:
Am I too silly?

uh, looks like a bug indeed....

anyway, you should be able to reach it by going to

http://$your_host/configuration

manually

Nope, results in "Requires admin privileges"...

Can I modify the db admin record directly?

hm, you could tweak the SQL db or you can try to run

bundle.ruby2.4 exec rails.ruby2.4 db:setup

again, which should have done this in first place...

Now it gets interesting:

obsserver:/srv/www/obs/api# bundle.ruby2.4 exec rails.ruby2.4 db:setup
/usr/lib64/ruby/gems/2.4.0/gems/activesupport-5.0.1/lib/active_support/x
ml
_mini.rb:51: warning: constant ::Fixnum is deprecated
/usr/lib64/ruby/gems/2.4.0/gems/activesupport-5.0.1/lib/active_support/x
m
l_mini.rb:52: warning: constant ::Bignum is deprecated
/usr/lib64/ruby/gems/2.4.0/gems/activejob-5.0.1/lib/active_job/arguments
.
rb:38: warning: constant ::Fixnum is deprecated
/usr/lib64/ruby/gems/2.4.0/gems/activejob-5.0.1/lib/active_job/arguments
.
rb:38: warning: constant ::Bignum is deprecated
/usr/lib64/ruby/gems/2.4.0/gems/activesupport-5.0.1/lib/active_support/c
o
re_ext/numeric/conversions.rb:138: warning: constant ::Fixnum is
deprecated ERROR 1049 (42000): Unknown database 'api_development'

k, forgot to mention that you have to add

RAILS_ENV=production

to the line

Okay, the complete magic spell was:

$ cd /srv/www/obs/api/
$ DISABLE_DATABASE_ENVIRONMENT_CHECK=1 bundle.ruby2.4 exec rails.ruby2.4
db:setup RAILS_ENV=production [...]
Seeding architectures table...
Seeding roles table...
Seeding users table...
Seeding roles_users table...
Seeding static_permissions table...
Seeding static permissions for admin role in roles_static_permissions
table... Seeding static permissions for maintainer role in
roles_static_permissions table... Seeding static permissions for reader
role in roles_static_permissions table... Seeding static permissions for
downloader role in roles_static_permissions table... Seeding
attrib_namespaces table...
Seeding attrib_types table...
Seeding issue trackers ...

Guess what, I get a Configuration Icon now. Horray.

Forgot to mention: this issue might be related to multiple LVM setup attempts.
I stopped all obs processes and mysql before them, but had to stop mysql and a
screen process manually before being able to unmount /srv/obs cleanly (which
might be the reason for the failed unmounts during shutdown as well...).
Then I setup LVM though yast, and rebooted. So it started with an empty
/srv/obs, which should result in a proper initial OBS setup including the
database, even if exercised a few times.

Cheers,
Pete

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >