Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (148 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] armbuild11, no /sys mounted
On Monday 04 May 2015, Ruediger Meier wrote:
Hi,

There is no sysfs mounted on build host "armbuild11" (openSUSE 13.2
armv7l). Is this a mistake?

Ping! It's still broken. Below you see a diff fragment
armbuild18 vs armbuild11.

--- log-2015-05-07T07:30:01/bl_2.26.git266.628a_openSUSE_13.1_armv7l
2015-05-07 07:31:03.001587159 +0200
+++ log-2015-05-07T11:30:02/bl_2.26.git266.628a_openSUSE_13.1_armv7l
2015-05-07 11:30:48.393191418 +0200
@@ -1,15 +1,15 @@
-Using BUILD_ROOT=/var/cache/obs/worker/root_3/.mount
+Using BUILD_ROOT=/var/cache/obs/worker/root_2/.mount
Using BUILD_ARCH=armv7l:armv6l:armv5tel
-Doing kvm build in /var/cache/obs/worker/root_3/root
+Doing kvm build in /var/cache/obs/worker/root_2/root


-armbuild18 started "build ul-plain.spec" at Wed May 6 21:33:26 UTC 2015.
+armbuild11 started "build ul-plain.spec" at Thu May 7 07:11:09 UTC 2015.

Building ul-plain for project 'home:rudi_m:ul-all' repository 'openSUSE_13.1'
arch 'armv7l' srcmd5 '2577f01a27703a32d9995653ef474779'

-processing recipe /var/cache/obs/worker/root_3/.build-srcdir/ul-plain.spec ...
-running changelog2spec --target rpm --file
/var/cache/obs/worker/root_3/.build-srcdir/ul-plain.spec
-init_buildsystem --configdir /var/run/obs/worker/3/build/configs --cachedir
/var/cache/build --prepare --clean --rpmlist
/var/cache/obs/worker/root_3/.build.rpmlist
/var/cache/obs/worker/root_3/.build-srcdir/ul-plain.spec
build rpmlint-Factory ...
+processing specfile /var/cache/obs/worker/root_2/.build-srcdir/ul-plain.spec
...
+running changelog2spec --target rpm --file
/var/cache/obs/worker/root_2/.build-srcdir/ul-plain.spec
+init_buildsystem --configdir /var/run/obs/worker/2/build/configs --cachedir
/var/cache/build --prepare --clean --rpmlist
/var/cache/obs/worker/root_2/.build.rpmlist
/var/cache/obs/worker/root_2/.build-srcdir/ul-plain.spec
build rpmlint-Factory ...
hostname: Name or service not known
[1/29] preinstalling filesystem...
[2/29] preinstalling glibc...
@@ -67,42 +67,50 @@
cycle: sysconfig -> udevmountd
breaking dependency udevmountd -> sysconfig
done
-### WATCHDOG MARKER START ###
-booting kvm...
-linux64 /usr/bin/qemu-system-arm -no-reboot -nographic -vga none -net none
-enable-kvm -M virt -cpu
host -mem-prealloc -mem-path /dev/hugepages -kernel /boot/zImage.guest -initrd
/boot/initrd -append root=/dev/disk/by-id/virtio-0 panic=1 quiet no-kvmclock
nmi_watchdog=0 rw rd.driver.pre=binfmt_misc elevator=noop console=ttyAMA0
init=/.build/build -m 1020 -drive
file=/var/cache/obs/worker/root_3/root,if=none,id=disk,serial=0,cache=unsafe
-device virtio-blk-device,drive=disk -drive
file=/var/cache/obs/worker/root_3.swap,if=none,id=swap,serial=1,cache=unsafe
-device virtio-blk-device,drive=swap -smp 1
-[ 0.234424] of_dma_request_slave_channel: dma-names property of node
'/pl011@9000000' missing or empty
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-FATAL: Could not load /lib/modules/3.19.2-0-guest/modules.dep: No such file or
directory
-Waiting for device /dev/disk/by-id/virtio-0 to appear: ok
-fsck from util-linux 2.23.2
-[/sbin/fsck.ext4 (1) -- /] fsck.ext4 -a /dev/vdb
-/dev/vdb: clean, 3167/2097152 files, 168940/8388608 blocks
-fsck succeeded. Mounting root device read-write.
-Mounting root /dev/disk/by-id/virtio-0
-mount -o rw,noatime,nobarrier -t ext4 /dev/disk/by-id/virtio-0 /root
-replacing /etc/mtab with symlink to /proc/self/mounts
-### WATCHDOG MARKER END ###
+booting kvm ...
+linux64 /usr/bin/qemu-system-arm -no-reboot -nographic -vga none -net none
-enable-kvm -M vexpress-a15 -dtb /boot/a15-guest.dtb -cpu
cortex-a15 -kernel /boot/zImage.guest -initrd /boot/initrd.guest -append
root=/dev/vda panic=1 quiet no-kvmclock nmi_watchdog=0 rw elevator=noop
console=ttyAMA0 init=/.build/build -m 640 -drive
file=/var/cache/obs/worker/root_2/root,if=none,id=disk,cache=unsafe -device
virtio-blk,transport=virtio-mmio.0,drive=disk -drive
file=/var/cache/obs/worker/root_2.swap,if=none,id=swap,cache=unsafe -device
virtio-blk,transport=virtio-mmio.1,drive=swap -smp 1
+[ 0.000000] L2C: failed to init: -19
+[ 0.000379] sp804: timer clock not found: -517
+[ 0.000470] sp804: arm,sp804 clock not found: -2
+[ 0.000494] sp804: clock not found: -2
+[ 0.003721] /cpus/cpu@0 missing clock-frequency property
+[ 0.003751] /cpus/cpu@1 missing clock-frequency property
+[ 1.012516] CPU1: failed to boot: -38
+[ 1.116549] of_amba_device_create(): amba_device_add() failed (-19) for
/memory-controller@2b0a0000
+[ 1.117129] of_amba_device_create(): amba_device_add() failed (-19) for
/memory-controller@7ffd0000
+[ 1.117636] of_amba_device_create(): amba_device_add() failed (-19) for
/dma@7ffb0000
+[ 1.119808] of_amba_device_create(): amba_device_add() failed (-19) for
/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/sysctl@020000
+[ 1.123382] of_amba_device_create(): amba_device_add() failed (-19) for
/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/wdt@0f0000
+[ 1.612772] of_dma_request_slave_channel: dma-names property of node
'/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/uart@090000' missing or empty
+[ 1.619900] of_dma_request_slave_channel: dma-names property of node
'/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/uart@0a0000' missing or empty
+[ 1.626331] of_dma_request_slave_channel: dma-names property of node
'/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/uart@0b0000' missing or empty
+[ 1.631801] of_dma_request_slave_channel: dma-names property of node
'/smb/motherboard/iofpga@3,00000000/uart@0c0000' missing or empty
+doing fast boot
+Creating device nodes with udev
+Waiting for device /dev/vda to appear: ok
+fsck from util-linux 2.21.2
+fsck: fsck.ext4: not found
+fsck: error 2 while executing fsck.ext4 for /dev/vda
+fsck failed. Mounting root device read-only.
+Mounting root /dev/vda
+mount -o ro,defaults -t ext4 /dev/vda /root
+Warning: failed to load Config_git.pl, something strange about this perl...
+Warning: failed to load Config_git.pl, something strange about this perl...
2nd stage started in virtual machine
machine type: armv7l
switching personality to 8388608...
+Warning: failed to load Config_git.pl, something strange about this perl...
2nd stage started in virtual machine
machine type: armv7
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >
References