Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (140 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] Application error 500, SSLError
  • From: Justin Hammond <justin@xxxxxxxx>
  • Date: Thu, 5 Jun 2014 10:13:32 +0000
  • Message-id: <zarafa.539042cc.286c.232551bb38877029@Snoopy>
I got this error recently on my OBS appliance exactly 1 year after I installed
it!

Turned out the self signed certificates in the Cert direct of OBS had expired.
I deleted them (and copies in /etc/pki from memory), restarted, and OBS
recreated new certs. Once I copied them back to the /etc/pki directory every
thing was back to normal.

Maybe the OBS devs can increase the validity of the self signed certs to 5(?)
years?

Sent from my iPhone

On 5 Jun, 2014, at 3:46 pm, "Adrian Schr?ter" <adrian@xxxxxxx> wrote:

On Mittwoch, 4. Juni 2014, 13:54:21 wrote Andrew Melo:
On Wed, Jun 4, 2014 at 1:14 PM, Smith, Kenneth
<ksmith15@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
Hello,

My OBS webui installation has become inoperable. I was logged in and
browsing when I clicked a link on the ui and got "Application error
500". I restarted the obs services, no change. I rebooted the server.
No change. I get the same error from another user's machine.

webui production.log shows this:

[INFO |# 2980] Started GET "/" for 192.168.1.60 at 2014-06-04 17:45:11 +0000
[INFO |# 2980] Processing by MainController#index as HTML
[INFO |# 2980] Anonymous request to /
[INFO |# 2980] Completed 500 Internal Server Error in 6ms

[FATAL|# 2980] OpenSSL::SSL::SSLError (SSL_connect SYSCALL returned=5
errno=0 state=SSLv3 read server certificate B: certificate verify
failed):
lib/activexml/transport.rb:350:in `http_do'
lib/activexml/transport.rb:227:in `direct_http'
app/controllers/application_controller.rb:361:in `block in
require_configuration'
app/controllers/application_controller.rb:359:in `require_configuration'

I'm not sure why I'm suddenly getting ssl errors, when I wasn't
before. I'm not sure where to start in fixing this.


I'm not sure if it's related, but:

I just moved my OBS instance to one hypervisor to another and instead
of moving the whole disk image,I started from a scratch hypervisor
image from the OBS website and then rsynced over the /srv tree from
the old machine. When I try to log in, I get:

OpenSSL::SSL::SSLError (SSL_connect returned=1 errno=0 state=SSLv2/v3
read server hello A: unknown protocol):

unknown protocol sounds like you do not talk to a SSL connection.

or ruby stack does not accept the certificate and throws wrong error ...

/usr/lib64/ruby/2.0.0/net/http.rb:918:in `connect'
/usr/lib64/ruby/2.0.0/net/http.rb:918:in `block in connect'
/usr/lib64/ruby/2.0.0/timeout.rb:52:in `timeout'



--

Adrian Schroeter
email: adrian@xxxxxxx

SUSE LINUX GmbH, GF: Jeff Hawn, Jennifer Guild, Felix Imendrffer, HRB 21284
(AG Nrnberg)
Maxfeldstrae 5
90409 Nrnberg
Germany



--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx


--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >