Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (259 mails)

< Previous Next >
Re: [opensuse-buildservice] Factory i586 strange behaviors (does not strip debuginfo package, and pthread ld link)
  • From: Marguerite Su <i@xxxxxxxxxxxxx>
  • Date: Sat, 5 May 2012 12:25:45 +0800
  • Message-id: <CAK0PdAk6Bd2DnN+VOeoEsM1GHsXEAMfaaXJBY7u=GUyqXUQmjg@mail.gmail.com>
On Sat, May 5, 2012 at 8:44 AM, Cristian Rodríguez
<crrodriguez@xxxxxxxxxxxx> wrote:
El 04/05/12 18:40, Marguerite Su escribió:

On Fri, May 4, 2012 at 8:07 PM, Marcus Meissner<meissner@xxxxxxx>  wrote:

On Fri, May 04, 2012 at 07:43:51PM +0800, Marguerite Su wrote:

Hi, please seems through these packages.


https://build.opensuse.org/package/live_build_log?arch=i586&package=kimtoy&project=home%3AMargueriteSu%3Abranches%3AM17N&repository=openSUSE_Factory

it says:

/usr/lib/gcc/i586-suse-linux/4.7/../../../../i586-suse-linux/bin/ld:
note: 'pthread_create@@GLIBC_2.1' is defined in DSO
/lib/libpthread.so.0 so try adding it to the linker command line
/lib/libpthread.so.0: could not read symbols: Invalid operation


It is missing -lpthread in the final linkline.

Or being linked with gcc -pthread


I add LDFLAGS="-lpthread" and it still fails, so I report bug upstream.


Sure it will, compile AND link with -pthread instead, it is likely that
including "-pthread" in CFLAGS and/or CXXFLAGS will do the trick.


Thanks Cristian, it works awesome (I use your fix)

anyway it's an upstream bug...she must forgot something...

marguerite

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

--
To unsubscribe, e-mail: opensuse-buildservice+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
To contact the owner, e-mail: opensuse-buildservice+owner@xxxxxxxxxxxx

< Previous Next >