Mailinglist Archive: opensuse-buildservice (120 mails)

< Previous Next >
[opensuse-buildservice] Facing Problems with KIWI! Help needed!
  • From: Athanasios-Ilias Rousinopoulos <zoumpis@xxxxxxxxx>
  • Date: Thu, 14 Jul 2011 14:08:59 +0300
  • Message-id: <CAEjf2bhCz3pWRu=e+nYBB70aGXBOqBhao30Fbw_wYGubCuZzxw@mail.gmail.com>
Hello Mates,

i have installed the "yast2-product-creator" so as to make  a live-cd
iso with the KIWI Graphical Tool- Frontends (Image Creator and Product
Creator).

Well , everything , goes well , but finally i can't build the image
with the repositories and applications that i want.

Here is the message that appears  :

 " Starting SuSEconfig, the SuSE Configuration Tool...
Running module permissions only
Reading /etc/sysconfig and updating the system...
Executing /sbin/conf.d/SuSEconfig.permissions...
Finished.
ls: cannot access /usr/lib*/hal/hald-generate-fdi-cache: No such file
or directory
Jul-14 03:48:28 <3> : Couldn't setup image system   failed
Jul-14 03:48:28 <1> : Umounting path:
/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical//var/cache/kiwi
Jul-14 03:48:28 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical//var/cache/kiwi" 2>&1]
Jul-14 03:48:28 <1> : Umounting path:
/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical//var/cache/zypp
Jul-14 03:48:28 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical//var/cache/zypp" 2>&1]
Jul-14 03:48:28 <1> : Umounting path: /tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev
Jul-14 03:48:28 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev" 2>&1]
Jul-14 03:48:28 <1> : Umounting path: /tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev/pts
Jul-14 03:48:28 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev/pts" 2>&1]
Jul-14 03:48:29 <1> : Umounting path: /tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/sys
Jul-14 03:48:29 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/sys" 2>&1]
Jul-14 03:48:29 <1> : Umounting path:
/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/var/run/dbus
Jul-14 03:48:29 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/var/run/dbus" 2>&1]
Jul-14 03:48:29 <1> : Umounting path: /tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev
Jul-14 03:48:29 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/dev" 2>&1]
Jul-14 03:48:29 <1> : Umounting path: /tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/proc
Jul-14 03:48:29 <1> : EXEC [umount
"/tmp/YaST2-07513-SLHE7H/myphysical/proc" 2>&1]
Jul-14 03:48:29 <3> : KIWI exited with error(s)   done
Jul-14 03:48:29 <1> : shmctl RMID: invalid parameter " .


I include the whole log files in this e-mail

What do i have to do so as to solve this problem?


Thanks,


Rousinopoulos Athanasios-ilias
< Previous Next >
Follow Ups